Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

İstanbul merkez olacaksa

Küre için cazip unsurlar barındırmalı... Yalnızca coğrafi konumu, Haliç ve Boğaz'ıyla değil, sosyo-ekonomik kurumlarıyla cazibesini artırmalı. Olimpiyat peşinde koşmamız, finans merkezi gayretimiz bu yüzdendir. Zira rekabet, ülkeler arasından, kentler arasına kaymaya başladı.
Finans Merkezi, yalnızca bina değil, finansın kavşağına oturacak yeni zenginlik akımlarını da kapsar. İşlem hacmi küresel boyuta, işlem çeşitliliği yüksek ve kapsadığı alanları zenginleştirilmiş finans merkezi fikri, buraya kaç gökdelen diktiğinizden daha önemlidir.
Dünyada 1 milyon yerleşke var ve bunların 18 bini turizm varış noktası. İstanbul ilk 100 arasında. Finanstan enerjiye, olimpiyattan kültüre attığımız her adım, İstanbul'u ilk 10'a taşıma amacındadır. Olimpiyatı bu defa alamasak bile bazı alanlarda fiili merkez olmaya başladı İstanbul.
Mesela Atlantik Konseyi'nin 5'inci Enerji ve Ekonomik Zirvesi'ne ev sahipliği yapıyoruz. Konsey Türkiye Direktörü Orhan Taner ile bu zirvenin ruhu üzerine sohbet etmiştik. Orhan Taner "İstanbul fiilen şu anda enerji aktörlerinin merkezi oldu bile" diyor. Bunu da THY gibi bütün dünyayı birbirine bağlayan şirketimizin varlığı tetiklemiş.
Taner anlatıyor: "Enerji şirketlerinin yöneticileri, THY'nin İstanbul uçuşlarında karşılaşır oldu. Geldikleri ve gidecekleri ülkelere varmadan önce İstanbul'da 1-2 gün geçirmeye başladılar. Daha sonra burada ofis kurmaya başladılar."
Bugünkü Enerji zirvesi, katılım kalitesi ve niceliği itibarıyla bu görüşü doğruluyor. THY'nin buna vesile olması, gurur verici bir durum. İstanbul Finans Merkezi'nin altını hisse senedinden, bonoya, enerjiden gıda borsalarına dek içeriklerle doldurmamız şarttı zaten. Şimdi bu gerçekleşiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA