Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

TÜBİTAK'taki bilim çeteleri

Teknolojisi olmayanın ne ordusu olur ne de ekonomisi... Bu yüzden kürede iddialı her devlet için bilim stratejiktir ve kaynaklarını bu yolda harcar. Türkiye de son 10 yıldır bilime, Ar-Ge'ye yılda ortalama 6 milyar $ harcıyor. Ancak ülkenin yarınını çalan yapılar bu kaynağa adeta el koyuyor.
Arkadaşımız Metin Can bu hafta TÜBİTAK'taki bilim hırsızlığını gündeme getirdi. Söylediği, bu kurumdaki gizli ve stratejik bilim projelerinin, bazıları tarafından yurtdışına ve rakiplerimize sızdırıldığına dairdi. Üstelik bu haber Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurumu ve bazı istihbarat raporlarına dayanıyordu.
TÜBİTAK, ülkenin yarınını çalan bu çeteyi ortaya çıkarmak yerine, kurumsal iletişimi aracılığıyla Sabah'ı "maksatlı haber ve yorum" ifadesiyle suçlama yolunu seçti. 50 yıldır hayatımızda olan ve 8 yıldır 3.5 milyar $'ı, kurumdaki paralel yapılanma üzerinden harcayan TÜBİTAK'ın bilime dair bir şeyler bulması gerekmez miydi?
TÜBİTAK'ı bilimi geliştirsin diye kurduk. Boğazımızdan kıstık, buraya aktardık ki bize ait teknolojileri yeşertsin, geliştirsin. Bilim insanlarımızı desteklesin ve "made in Turkey" diyeceğimiz bilimsel değerleri oluştursun.
Hal böyle iken olan bitene bakın: ABD'de veya AB'de yaşayıp iş bulamamış insanlar, sahte şirket kurup adresini Türkiye gösterip TÜBİTAK'ın kapısına dayananlar... Yılda kendine 200- 300 bin $ maaş bağlatıp hiçbir katkı sunmadan bilim adına ülkeyi soyanlar. Ve TÜBİTAK içinde bunları koruyanlar...
Cemaate yakın hocaları, avukat ve mali müşavirleri de kullanan bu yapı, bilim hırsızlığını gündeme getirdiğimizde adeta aslan kesiliyor; üstelik bunu kurumsal iletişim imzasıyla yapıyor. İşin tuhafı, son zamanlarda bilim adına muhteşem işler yapan Bakanlığın bazı sözcüleri de bu edepsizliğe arka çıkabiliyor.
Ya Yeni Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu Yeni TÜBİTAK'ı oluşturalım ya da bilim çetelerinin kuluçkası haline gelen bu kurumu yeni baştan tanzim edelim. Bizi "maksatlı haber ve yorum" ile suçlayan bu çeteleşmiş yapıya cevabım şu: Maksadımız Türkiye'nin bilim üretmesidir.
Zira teknolojisi olmayanın ne ordusu olur ne de ekonomisi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA