Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Ankara için inovasyon vakti

Türkiye inovasyonla geleceğe koşuyor. Bu defa sıra Ankara'da... Bugün ve yarın başkent ve çevre illerden gelecek 50 üniversite, 24 Ar-Ge merkezi, 18 teknopark ve 5 bilim ve teknoloji merkezinin katılımıyla "gelecek" tartışılacak.
Türkiye İhracatçılar Meclisi TİM'in inovasyon toplantıları, ülkenin yarınını şekillendiren en coşkulu etkinlikler haline gelmiş durumda... Geçen yıl 30 bin civarında katılımcı, gezegen bilimcileriyle gençleri, girişimcileri ve sanayicimizi buluşturmuştu.
Bugün Milli Eğitim Bakanlığı'nın Şûra Salonu'nda başlayacak etkinliğe katılım ücretsiz. Tek şart; www.turikeinovasyonhaftasi.org adresinden online kayıt yaptırmak... Ekonomi Bakanlığı'nın tam destek verdiği toplantıların bana göre en önemli katkısı, katılımcıların zihin yapısını katma değere odaklamasıdır.
Nitekim Türkiye Markası çalışmasının da TİM'den çıkması tesadüf değil. TURKEY; Discover the Potential sloganı zaten öncelikle kendi içimizdeki potansiyelleri harekete geçirmekle başlayacak.
Başkan Mehmet Büyükekşi, TİM olarak amacı netleştiriyor: "Dünyada ve Türkiye'de fark yaratan uluslararası profesyoneller, sanayici, akademisyen, bilim insanı ve yazarları Ankara'da buluşturmak."
Peki, bu kitle bir araya gelince ne mi oluyor? Çok net... Nicelikleri bir yere varan ülke, nitelik adımları atmaya başlıyor. Bir sonraki sıçrama için potansiyellerini fark edip, ülke genelinde yenileşim heyecanı doğuruyor. Kilosu 1.5 $'lık ihracatı rakiplerimizin 5 $ düzeyine çıkarmanın en sağlam yöntemi bu.
Yolu Ankara'ya düşenlere önerim, bu gelecek buluşmasını kaçırmamalarıdır. Göreceğiniz, gündemin karamsarlığından kurtulacağınız ve daha iyi bir yarının bizi beklediği gerçeği olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA