Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Küresel fuarcılığımız dünya prömiyerinde

Gelecek nesiller için yeşil bir dünya... Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasıyla başlayan Expo2016 Antalya'dayız... Muhteşem kulesi, modern sahnesi ve organizasyonuyla görkemli bir açılış gerçekleştirdik.
Antalya'da G20 Zirvesi'ni hatırlıyorum. 5 milyar insanı temsil eden 19 lider ve Avrupa Birliği, Paris saldırısı ertesinde güvenliğin doruk noktasına çekildiği gün yapılmıştı. Habersiz kuş uçurmadan ancak yüksek güvenliğin katılımcıları bunaltmasına izin vermeden, çok ince ayarda mükemmel bir etkinlikti.
5 bini medya mensubu olmak üzere görevlilerle birlikte 20 bin katılımcı, bütün dünyanın gözü önünde fevkalade başarılı bir sınav verdik ve gördük ki Türkiye, küresel etkinlikleri başarıyla gerçekleştirecek yetkinliğe ulaştı. Dünkü Expo2016 açılışı, bu yetkinliğin daha da ileriye götürüldüğünü gösteriyor.
Gazeteniz Sabah'ın ana medya sponsoru olduğu etkinliğin en belirgin özelliği, yerel coşkunun uluslararası boyutta sunumu idi. Salonu dolduran yabancı liderler, siyasetçi, parlamenter, diplomat ve diğer davetliler, tıkır tıkır işleyen organizasyon içinde Expo2016 coşkumuza tanık oldu.
Dünyanın bahçesinin kapılarını açan Erdoğan'ı alkışlayanlar, 6 ay boyunca küresel ilgi odağında kalacak Expo2016'nın oluşturacağı eko sistemin neticelerini şimdiden onayladılar. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın katılımıyla gerçekleşen törenin coşkusu bende "neden daha büyük projelere talip olmayalım ki" merakını oluşturdu.
Antalya, sıradan bir kentimiz değil... Turizmin başkenti, tarımın başkenti ve kongreler diyarı gibi. Faunası, florası, iklimi ve yetişmiş insan gücüyle küresel fuarcılığın gerekli tüm unsurlarını barındırıyor.
THY gibi bayrak taşıyıcı havayolu şirketimizin dünyada en fazla yere uçuyor olmasının, bu unsurların daha yüksek katma değerli işlere zemin açabileceğini düşünüyorum.
Misal İstanbul, Yeni Havalimanı ile yılda 100 milyon insanı ağırlayabilecekse, Atatürk Havaalanı'ndan boşalacak yer, Antalya dışı kongrelerin de küresel kavşağı, gezegenin fuar ve kongre merkezi olabilir. Expo2016'yı hayata geçiren güçlü irade, G20'deki zirve başarımızla taçlandırdığı organizasyon becerimizin uluslararası alanda yeni projelerin hayata geçirilmesinde en büyük garanti olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA