Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Eksiği tamamladık yanlışı doğruladık

Sabah Yazarlar Kulübü olarak İngiliz Parlamentosu'nun Churchill Salonu'ndayız. Ev sahibimiz parlamenter Davit Burrowes, hoş geldin konuşmasında; Türkiye'de olanlara dair İngiliz Parlamentosu'ndaki bilgi eksikliğine dikkat çekiyor; "11 yıldır milletvekiliyim, hiç bu kadar önyargılı olduğumuzu hatırlamıyorum."
15 Temmuz Türkiye'deki Darbe Girişimi: Olaylar ve Gerçekler Paneli'nin moderatörlüğünü yapan aHaber sunucusu arkadaşımız Duygu Leloğlu "tam da bunun için buradayız" diyor. Nitekim bu önyargıya verilecek en iyi cevabın, doğru bilgi olacağına vurgu yapıyor Muhafazakâr Parti'nin Enfield Bölgesi milletvekili: "Bu panel bunu sağlayacak."
15 Temmuz'da ülkeyi işgale kalkan FETÖ çetesini tepeledik ancak yurtdışındaki uzantıları Türkiye'yi karalamaya devam ediyor. Olan biteni ya eksik veya çarpıtarak uluslararası kamuoyuna yönelik algı operasyonları düzenliyor, karar mercilerini etkilemeye çalışıyorlar.
Devletimizin kurumları ve hükümetin organları, bu önyargılara karşı elinden geleni yapıyor. Buna ilaveten iş dünyamız ve sivil toplum örgütlerimiz, kendi eko sistemleri içindekilere "doğruları" anlatıp, "eksikleri" tamamlamak için gayret sarf ediyor.
Gazetemizin oluşturduğu Sabah Yazarlar Kulübü, dünya başkentleri ve kritik karar noktalarındakilere ulaşarak, medya pratiğinden gelen iletişim gücüyle bu sürece katkı veriyor.
Londra'dan başlangıç yapmamızın sebebi, FETÖ militanı hainlerin medyayı en fazla yönlendirdiği ve önyargı oluşturduğu başkentlerden biri olması... Bu panelde ben ve arkadaşlarım Meryem İlayda Atlas, Burhanettin Duran ve İbrahim Altay yer aldık.
Bu panel zincirini, Kurumsal İletişim Müdürümüz Fecir Alptekin ve Yazı İşleri Müdürümüz Yahya Bostan'ın koordinasyonu ile gerçekleştirdik. Basın Yayın Enformasyon Müdürlüğü ve THY'ye verdikleri destek için müteşekkiriz.
Ülkemize yönelik yürütülen dezenformasyona karşı, Sabah Yazarlar Kulübü'nün "eksik bilgiyi tamamlama" ve "yanlış bilgiyi doğrulama" mücadelesinde sırada Washington, Brüksel, Berlin gibi başkentler var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA