Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

TİKA Pakistan’da neler yapıyor?

Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı TİKA, Türkiye'nin dünyadaki yüz aklarından biri. Başkanlığını Serdar Çam yürütüyor ve Pakistan'da da faaliyetteler;
TİKA'nın İslamabad ofisi 2010'da hizmete girdi. 2010'da ülkeye yaptığımız yıllık yardım 55 bin dolardı. 2015'te 610 bin dolara çıktı. Pakistan'a 2010-2015 döneminde 18.5 milyon dolarlık yardım yapıldı.
2010'da ülkede meydana gelen sel felaketi sonrasında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan Pakistan'ı ziyaretinde her eyalete birer okul ve yurt binası olmak üzere toplam 9 eğitim tesisi talimatı verdi. Basira gölgesinde TİKA'nın yaptırdığı kız okulu 2014'te hizmete girdi. Pencap Eğitim Bakanlığı, eğitim tesisine "Basira Emine Erdoğan Daniş Kız Okulu" adını verdi. 32 derslikli okulda 200 öğrenci eğitim görüyor.
Erdoğan, 2010'daki sel felaketi sonrasındaki ziyaretinde Muzaffargâh bölgesine bir hastane yaptırılması talimatı da verdi. Hastane 2014'te hizmete girdi. Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif'in talimatıyla hastaneye Recep Tayyip Erdoğan adı verildi. Günde 350-400 hasta kabul eden tesis, Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi Vakfı tarafından işletiliyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA