Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Expo kulesi dünyanın en iyisi

Taca İnşaat aynı zamanda Antalya Expo'yu inşa eden şirket. Antalya Expo, dünyada yalnızca Antalya'da belirli bir bölgede yetişen kum şakayığı çiçeği ve Antalya'nın Kaleiçi'ndeki tarihi Üçkapı eserlerinden ilham alınarak tasarlanan 114 metrelik yapı, Engineering News-Record (ENR) tarafından 'Dünyanın En İyi Kültürel Yapısı' seçildi. Antalya Expo'nun ödül töreni için gittiğimiz New York'ta Tayyar Akkurt'un oğlu ve şirketin yönetim kurulu üyesi Tolga Akkurt ile ödül sürecini de konuştuk. Tolga Akkurt, ödülü babası Tayyar Akkurt ile birlikte aldıktan sonra Antalya'nın simgesi haline gelen Expo Kulesi'ni 11 ayda tamamladıklarını belirterek, "ENR jürisi, 'İş güvenliği, inşaat kalitesi, yaratıcılık, projenin tasarımı ve üretim zorluğu' kriterlerine göre değerlendirme yapıyor. Antalya Expo Kulesi, Türk inşaat sektörünün neler başarabildiğinin kanıtlarından biri olarak yerini aldı. Expo 2016 kulesi tüm kriterlerde en yüksek puanı alarak birinci geldi. Ülkemizin adını yurtdışında duyurmaktan gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'YE DÖRT ÖDÜL GELDİ
Törende Enka İnşaat Kuzey Irak'ın Süleymaniye kentindeki 450 milyon dolara mal olan 1500 megawatlık gaz çevrim santralı birleştirme-iyileştirme projesiyle ENR'dan "Büyük Ödül"ü, TAV İnşaat ise, 431 milyon dolarlık Riyad Havalimanı projesiyle kendi kategorisindeki "En İyi" ödülü alırken, Capital Partners'ın Kapkankaya'daki turistik tesis projesi de ödüle layık görüldü. Böylece, törende Türkiye 4 kez sahneye çıkmış oldu.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA