Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Girişimcisini bekleyen fırsatlar coğrafyası

Türkiye, eşsiz konumuyla fırsat ve tehditlerin doruk yaptığı bir coğrafyada... Bir yandan Koreli firmaları yatırıma davet eden Başbakan Binali Yıldırım'ın dediği gibi, kürede ortak projeler üretecek kabiliyet bizde. Diğer yandan kendi girişimci neslini var edebilme başarısıyla yarının dünyasını şekillendirecek enerjide...
Girişimcilik Ekosistem Derneği'nin (GED) Adana Sanayi Odası'nda düzenlediği "Yenilikçi Girişimcilik" zirvesindeyiz. ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, Adana'nın girişim alanında taşıdığı potansiyelleri sıralarken geçmiş başarılarına örnek gösteriyor:
"Türkiye ekonomisini büyüten kent olmayı sürdüreceğiz."
GED Başkanı Esra Özden, Türkiye'nin şimdiye dek "kendine döşenmiş raylardan gitmeye mahkûm halini" hatırlatarak, "şimdi kendimizin döşediği raylarda yol alıyoruz" diyor. Doğrudur... Ancak bu, sanıldığı kadar kolay değil zira ülkemiz şu anda hızla yol alan Türkiye lokomotifinin önüne durmadan ray döşemek zorunda. Üstelik bir yandan yol boyu tacizci tren haydutlarıyla savaşarak...
Groseri Market'ten Levent Uğurses, oyunu kuranların kazanabildiği dünyaya işaret ederken Viral King CEO'su Kemal Apaydın, Lokman Hekim'in yeşerdiği bu coğrafyadan çıkan bir girişimci olarak Ceyhan'dan Silikon Vadisi'ne varabilme öyküsünü paylaştı bizimle.
Kastamonu Entegre'den Ergin Turan'ın tahtadan dahi inovasyon çıkarabilme başarısı, alanı ne olursa olsun yenilikçi girişimciliğin çok köklü markalar oluşturabileceği gerçeğine vurgu yapıyordu. Reengen Genel Müdürü Şahin Çağlayan, fırsatların gelirken ve önü kesilerek yakalanacağını hatırlattı; "ardından koşularak değil..."
TEMSA'dan Mert Umut Özkaynak ile ekimde Brüksel'de idik ve dünya otobüs devimizin ABD pazarında kural koyucu hale gelmesinde, yenilikçi girişimciliğin dinamizmini dinledik kendisinden.
Midibüsün bir Türk icadı, mucidinin, Adana'nın rahmetli girişimcisi Özdemir Sabancı olduğunu hatırladık.
3 tarafı deniz fakat 4 tarafı tehdit ve fırsatlarla çevrili bu cennet vatanda, bugünün ihtiyaçlarını yarının çözümleriyle karşılayacak girişimci neslimiz şükür ki var artık... Gerisi bu altın değerindeki girişimcilerimizin önünü açmak... Sözde destekle çelme takmamak, onlara milli servet gözüyle bakmak...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA