Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Yeni havalimanıyla limit gökyüzü

İstanbul Havalimanı’ndan ilk tarifeli sefer dün gerçekleştirildi. “Yeni havalimanıyla limit artık gökyüzü” diyen THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, kargoda 2 milyon ton kapasiteye ulaşacaklarını söyledi. Firmanın 2023 filo hedefi ise 450 uçak

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile bazı devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla 29 Ekim'de açılan İstanbul Havalimanı'ndan (İHL) ilk tarifeli uçak, dün saat 11.32'de Ankara Esenboğa Havalimanı'na gitmek üzere havalandı. Türk Hava Yolları'nın 'TK 2124' kodlu uçağında THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı önemli mesajlar verdi. Aycı, şu an 327 uçakla hizmet verdiklerini belirterek, 2023'te 450 uçağa ulaşacaklarını söyledi. 25 yeni Airbus 350-900 ve 25 Boeing 787 uçaklarının filoya katılacağını ifade eden Aycı, "5'er tane de opsiyonumuz var" dedi.
"2019 ile birlikte kargoda da dünyanın en çok ülkeye uçulacak havayolu olacağız. Bu anlamda yolcu alanındaki liderliğimizi kargoya da taşıyacağız" diyen Aycı, Atatürk Hava Limanı'nda sıkışıp kaldıklarını da vurgulayarak şunları kaydetti: "Sonuçta bir kapasite sorunu vardı, istediğiniz kadar zıplayın kafanız tavana vuruyor. Şimdi İHL ile tavan sınırı yok. Limit gökyüzü.Yeni havalimanı ile birlikte yeterince iyi konumlayamadığımız yan markalarımızı İHL ile birlikte büyütebileceğiz. Anadolu Jet, Sun Ekspres. Şimdi bağlantı kalitesini mükemmel hale getiriyoruz. THY tamamlayıcı markalarıyla birlikte tüm pazarları kuşatacak."


İstanbul Havalimanı'ndan ilk tarifeli uçuş saat 11.32'de kalkan TC-LJF Ortaköy uçağı ile Ankara'ya yapıldı. İlk uçuşun şerefine TK 2124 sefer sayılı uçak Esenboğa Havalimanı'na ilk Meclis'ten başlayarak Anıtkabir, Çankaya, Yeni Meclis Binası ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi dahil olmak üzere başkentin değerlerini selamlayarak iniş yaptı.

İlker Aycı, THY'nin 2019'la birlikte yolcunun yanı sıra kargoda da dünyada en çok destinasyona uçan havayolu olacağını vurguladı. Aycı, "Kargoda şu anda ilk 8'deyiz. Çift hanede büyüyoruz. Büyüme oranımız yüzde 27-28 düzeyinde. İstanbul Havalimanı ile birlikte 2 milyon ton kapasiteye ulaşacağız. İlk etapta dünyanın kargoda en büyük ilk 5 havayolu arasına gireceğiz. Bu 2 milyar dolar gelir demek. 2023'te hedef ilk 3 hedefimiz var. İlave 2 milyon ton ile bu tarihe kadar 4 milyon tona çıkacağız. İstanbul Havalimanı'nın sağladığı avantaj ile büyük bir sıçrama gerçekleştiriyoruz. Artık yolcu taşımacılığının yanı sıra kargoda da uçuş noktası bakımından lider oluyor THY" diye konuştu.

2 MİLYAR $'LIK HEDEF
Yolcu ve kargoda çift haneli büyüdüklerinin altını çizen Aycı, "Yolcu tarafında uçabileceğimiz her yere uçtuk. Yeni alan ile birlikte İstanbul'a uçuş yapamayanlara da bu imkânı vereceğiz. Kargoda yeni ortaklıklar ile globalleşiyoruz. Çin'den çıkan malları İstanbul'dan dünyaya dağıtacağız. Çin'e gidecek malları da İstanbul üzerinden ulaştıracağız. 2 milyar dolarlık bir gelir hedefimiz var" dedi.



YERDE DE BEŞ YILDIZ GÖKTE DE BEŞ YILDIZ
İHL ile birlikte artık sadece yolcu taşımada ve havada değil, yerde de beş yıldızlı havayolu şirketi olacaklarını söyleyen Aycı, nişanlısı Tuğçe Saatman ile birlikte uçtu. Yolcuların uçuş ekibi tarafından çiçekle karşılandığı ilk yolculukta Saatman'a çiçeğini İlker Aycı bizzat verdi. Aycı'ya göre gökyüzünde yolcu konforu sağlamada beş yıldızlı hizmet kalitesi artık aşıldı. Şimdi beş yıldızlı hizmeti yolcular yerdeyken de almalı diyor. Bu amaçla dünyada bilinirlikte ilk 2'ye giren Türk Havayolları beğenirlilikte de ilk 3'ü hedefliyor.



TARİHE YENİ BİR SAYFA YAZILIYOR
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ise ilk uçuş ile ilgili olarak, "İstanbul artık dünyanın bir havacılık merkezi olacak. Sivil havacılık tarihinin yeniden yazılacağı yer olacak burası. Bugün tarihe yeni bir sayfa daha yazılıyor. Buradan faydalanan insanların, yolculuk yapacak olan tüm insanların mutlu olması, işlemlerini kolay yapması için her türlü tesis düşünüldü. İhtiyaçları giderecek tedbirler alındı" değerlendirmesinde bulundu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA