Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Zor günlerin adamı

Hoşgeldin yeni yıl, hoşgeldin Hürriyet gazetesinin yeni Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu!
İyi bir gazeteci olduğunu söylemeye gerek yok. İyi bir takım kaptanı olduğunu zaten biliyorum. Ama en büyük özelliğin dost olman, üretene ve üretime saygılı oluşun!..
Sen hep zor işlerin üstesinden geldin.
Sırça köşklerde oturup ahkam kesmedin. Gazeteciyi ve haberi savundun. Meslekte koşmak isteyen herkesin yolunu açtın.
Bir ay içinde Finansal Forum'u kapatıp, Referans gazetesini çıkardığın günleri bir hatırlasana!..
Arkadaşım, bu mesleğe ömrünü verdin sen, gazetede çalışmadığın alan kalmadı; spor, polis adliye, istihbarat, magazin, ekonomi, dış temsilcilik görevi, Ankara'da temsilcilik, İstanbul'da ekonomi müdürlüğü, yazarlık, haber koordinatörlüğü, televizyon yöneticiliği, daha sayayım mı?!..
Yazar olarak bir dönem sürgün bile yedin.
Sıkıntıları hep sineye çektin, fakat tek bir şeyden, inandığın değerlerden asla ama asla taviz vermedin!
Seni farklı kılan bu. Böylesine ilişkilerin kaygan, vıcık vıcık ve samimiyetsiz olduğu bir sektörde, herkesin güvendiği ender isimlerden biri olabilmek, güvenilir adres olmak herkesin harcı mı?

***

İnan, medya çalışanları seni çoktan kucakladı. Haberciler sessizce yeni görevini kutluyor, senden, "Bizim yol arkadaşımız" diye söz ediyorlar. Medyanın değerlerinin ayaklar altına alındığı, itibarının yok edildiği, gazetecilere güvenilmediği bir dönemde ben umutlandım.
Kusura bakma erken olacak, içi boş starların yaratıldığı, habercilerin yok sayıldığı bir dönemin seninle birlikte sona erdiğini şimdiden ilan ediyorum!
Medyadaki " Temiz haber devrimi" hepimize hayırlı olsun! Üretimden, haktan, bilgiden yana bir değişim bu. Biliyorum, yeni görevi çok zor bir süreçte devraldın.
İşin yine zor be arkadaşım...
Ama sen zor günlerin adamısın, başarının senin için kaçınılmaz olduğunu biliyorum.
Yolun açık olsun dostum...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA