Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

'Güçlü ekonomi, kaliteli demokrasi'

Hey gidi günler hey... Türk siyasi tarihinde dengeler çok çabuk değişiyor. Dün öğle saatlerinde Esma Sultan'daydım. TOBB'un öncülük ettiği, Afganistan, Pakistan ve Türkiye'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği dördüncü İstanbul Forumu'nda bile konu döndü dolaştı,"Balyoz" operasyonuna dayandı.
Toplantıya katılan ve bir dönem AK Parti'den Milletvekili olan bazı isimler nedense kaygılıydı. "Türkiye'de kurumlar hiç bu kadar ayrışmamıştı!" diye gazetecilere dert yandılar. O yüzden kimse Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, "Afganistan'dan başlayıp, İran'dan Türkiye'ye geçecek ve İngiltere'ye kadar uzanacak" dediği yeni ticari hat konusu üzerinde duramadı bile...
İşe bakın. Bir dönem Hisarcıklıoğlu'nun ofisini açtığı, savunduğu arkadaşları, bugün iktidar koltuğunda oturuyor. Ama Hisarcıklıoğlu, "Balyoz'un Başbakan adayı" olarak yerini alıyor. Ne yazık ki, tek parti iktidarı döneminde bile TÜSİAD ve TOBB gibi yapılardan korkuluyor. Sözü uzatmayalım. Demokrasi bir duruştur. Hisarcıklıoğlu'nun her zaman dediği gibi, "Türkiye'nin güçlü ekonomiye, kaliteli demokrasiye" acil ihtiyacı var.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA