Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

'Dalan' dalmasın...

Bir sabun devi. Sessiz sedasız yoluna devam ediyor. Üstelik 70 yıldır. Türkiye'de 70 yıldır ayakta duran şirket sayısı 70'i zor bulur... Geçen hafta İzmirli Dalan Kimya'nın ikinci kuşağını temsil eden yönetim kurulu başkanı Akın Dalan ve şirketin geleceğini temsil eden kızı yönetim kurulu üyesi Zeynep Dalan'la birlikteydik. Şirketin temelini hayalleri zengin dede Hamdi Dalan atmış.
Zeytinyağlı sabun pazarında kazandığını zeytinyağına yatırmış. Bu gelenek bugün de devam ediyor. Dalan, özkaynakla çalışıyor. Bildiği alanda üretim yapıyor. Bu yılı yüzde 10 büyüme ile kapatacak.

***

Hugo Chavez'in sabunu bile Dalan'dan... Venezüella ve Papua Yeni Gine'ye her üç ayda üç tır sabun ihraç ediliyor. 100'ün üzerindeki ülkeye de ihracat...
İşte Dalan, 70'inci kuruluş yılında bir yenilik yaptı. d'Olive markasını yarattı. Şampuandan vücut yağına bir zeytinyağlı ürün seti hazırladı. Proje Zeynep Dalan'ın..
Doğal kozmetik trendiyle küresel devlere karşı yerel pazarda yerel markayla rekabet güzel. Ama biz ambalajlara takıldık!
Orada sorun var. Dalan dalmasın!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA