Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Başkansız ve misyonsuz kurul!

Türkiye'nin en güçlü özerk kurulu BDDK, üç aydır başsız! Bir türlü başkan atanamadı. Görev süresini tamamlayan başkan Tevfik Bilgin, 9 Nisan'da kuruma veda etti ama bayrağı kimseye devredemedi. Kurul üyesi Mukim Öztekin'in 1.8 trilyonu bulan Türk finans sektörünün başına geleceği yazıldı. O gün bugündür BDDK'dan ses seda çıkmıyor.
Atamayı yapacak olan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan neyi bekliyor?
Bir yandan İstanbul'u dünyanın ilk 10 finans merkezi arasına sokmayı hedefliyoruz, diğer yandan bankacılık sistemimizin küresel çapta oyuncu olmasına yardımcı olacak kurumu da başsız bırakıyoruz.
Olacak iş mi?

***

Aslında BDDK'nın Türk bankacılık sistemini rehabilite etmenin yanında "Nasıl global banka yaratırız" diye strateji geliştirmesi gerekmiyor mu? Türkiye, yabancı bankalarla mı dünya finans merkezi olacak!
Bizim girmeyi arzu ettiğimiz BRICS ülkelerinin bankaları, dünyanın en güçlü bankaları olmaya başladı. Brezilya, Çin ve Rusya, dünyanın pek çok ülkesinde banka satın almaya başladı.
Denizbank'a bakar mısınız? Henüz imza atılmadı ama yeni patron Rus Sberbank.
Diyeceğimiz; BDDK, hem başkansız hem de misyonsuz! Buna seyirci kalınır mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA