Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Geleceğin siyasetini Erdoğan'ın kararı belirler

Anayasa Mahkemesi, "Gül'ün görev süresi yedi yıl, ikinci kez aday olabilir" dedi. Bu karar, kişi ve lider bazında siyasetin dizilimini yeniden sağlayacak. Ama iki yıl erteleyerek. Erdoğan, "Başbakan mı olacak, yoksa Cumhurbaşkanı adayı mı?" 2013'te doğum sancısı çekmeye başlayacağız. 2014'te Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Meclis Başkanlığı ve Anayasa Mahkemesi gibi dört önemli "koltuk" dizayn edilecek.
Hakkını teslim edelim.
Başbakan Erdoğan çalışıyor. Sadece Kürt meselesine değil, Türkiye'nin kronikleşmiş sorunlarına parmak basıyor. Dersim mağdurları bunun en iyi örneği. Son örnek Fethullah Gülen'e yapılan çağrı. Gülen gelir mi, gelmez mi? Bu konuşmayı bir davet olarak kabul eder mi? Gülen Grubu'nun kendi ifadeleriyle, 'Hizmet'inin ana hedefi, yurtdışındaki okullar. ABD'deki okul sayısı 100'ü çoktan aştı bile...
Malezya, Endonezya gibi Güneydoğu Asya, Tunus, Cezayir, Fas gibi Magrip ülkelerinden gelen Müslümanların Taliban ve Hizbullah gibi aşırı uçlara kaymaması için Gülen hareketi ABD için ayrıca önemli.
Oturmasına izin verilmesinin ana sebebi bu; yoksa Pensilvanya'dan Türkiye'yi idare etmek değil! Başbakan Erdoğan'ın Gülen'e yaptığı çağrı, sadece bir zeytin dalı değil.
Aynı zamanda "Yönetime katılmak istiyorsan, gel Türkiye şartlarını gör" demek.

***

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, iki yıl daha Cumhurbaşkanlığı yapacak. Kendisine ikinci defa da adaylık yolu açıldı. Bu karar, bu yolu kullanacağı anlamına gelmez.
Ancak Türkiye'de siyaseti Erdoğan, Erdoğan'ın dışında da ekonomi belirliyor. Batı dünyasının yaşadığı büyük krizde de Türkiye'de hep siyaset ön plana çıkıyor.
Unutmayın ki, kredili ev ve araba alıp, 2B'yi de beklediği için, istikrar adına AK Parti'ye oy verenlerin sayısı hiç az değil. Türk ekonomisi dış etkenlerden ne kadar etkilenecek?
Can alıcı soru bu. Y
unan halkı pazar günü sandığa gidiyor. Euro'dan çıkıp çıkmama konusunda tercihini yapacak. Halk, AB ülkelerini, gayrimenkullerine el koymaya hazırlanmakla suçluyor. AB'nin bol bol kredilendirilmiş Akdeniz çanağında milliyetçi sol yani "Oksimoron" yükseliyor.
Tıpkı Panhelenik Sosyalist Parti gibi.
Brüksel, İspanya'daki yangını söndürme telaşında. İtalya kapalı kutu. Akdeniz çanağında ekonomi çok hasta. Dolayısıyla 2014'te Türk siyasetini şekillendirecek aktörlerin gücü, duruşu hayati derecede önemli.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA