Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

G. Antep'e Irak etkisi

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği'nin (PERYÖN) G. Antep Şubesi, "Farklılaşma Zamanı" başlığıyla bir günlük bir toplantı düzenledi. Markalar yaratan ama bir türlü markalaşamayan G.Antep konuşuldu.
Bu il 500 yerel şirketiyle yılda 4.5 milyar dolar ihracat yapıyor. 2023 hedefi 30 milyar dolarlık ihracat.
Suriye kapısının kapanmasıyla sıkıştı. Irak'tan gelen çatışma haberleriyle geriliyor. ABD askerinin çekilmesiyle coğrafyada yüksek dolar likiditesi dönemi bitti. Bölge altın çekiyor. Habur Kapısı kapanmaz ama Irak'ta Şii, Sünni ve Kürtler'in aldığı pozisyon doğrudan G.Antep'i etkiler.

***

Çünkü Bağdat ile Erbil arasında ikilemde kaldık. Bundan sonraki süreçte, silahsız olan Türkmenler ve Sünni Araplar arasında sıkışıp, tercih yapmak zorunda kalabiliriz. Bölgede Şii dünyasının tek başına ayakta kalması zor. İran, Irak, Suriye, Lübnan ve diğer ülkeler federatif bir yapı kurabilir. Olası bir "Şii federasyonu" çok tehlikeli olur. Irak'taki 10 boya fabrikasından 8'i G.Antepli yatırımcının. İran Ticaret Odası'nın ofisi burada. G.Antep'e Irak etkisine kafa yoralım, olur mu?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA