Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

20 milyar $ uçacak

Birleşme, küresel toplam Gayrisafi Hasıla'nın yarısı, ticaretin üçte biri... Bu da dünya altüst olacak demek. Her ülkenin ABD ve AB ile ticari ya da yatırım ilişkisi var. Konuyla ilgili "Transatlantik Görev Gücü" adı altında bir birim oluşturan TÜSİAD dün, Ekonomi Bakanlığı ile "TTYO'nun Türkiye Ekonomisine Etkileri" konulu bir panel düzenledi.
Toplantıya, Almanya'ya etki analizi yapan İFO Enstitüsü damga vurdu. Ticaret Bölüm Başkan Yardımcısı Dr.Erdal Yalçın "Türkiye sürecin dışında kalırsa kısa vadede GSMH'nin yüzde 2.5'ini kaybeder" deyince ortalık gerildi.
800 milyar dolar milli gelirde yüzde 2.5 kayıp 20 milyar dolar demek. Yalçın'ın imdadına Avrupa Komisyonu'nun TTYO Başmüzakerecisi I. Garcia Bercero ile ABD Büyükelçisi'nin Ekonomi Müsteşarı Laird D. Treiber yetişti. İkisi de, "Konu yavaş yavaş ama iyi pişiyor, bastırın" mesajını verdi.
Haydi bastır Türkiye!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA