Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

Okurdan gelenler

Haberinizde "Tuzla'da resmi nikâhsız eşi ve iki kızını öldürdüğü iddiasıyla aranan Ömer Kaya (55) yakalandı" şeklinde bir ibare var. 'Resmi nikâhsız eş' şeklinde bir ibare Medeni Hukuk'ta var mı? Birlikte yaşadığı kadın dense daha doğru olmayacak mı? (Edo Bay rumuzlu okurumuz.)
Not:
Okurumuzun sözünü ettiği haber, Tuzla'da Eşi ve Kızlarını Öldüren Zanlı Yakalandı başlığıyla 15.11.2013'te sabah. com.tr'ye girilmiş. Oysa SABAH'ın 9 Kasım 2013'te yaptığı Sevgilisini Getirmek İstedi Karşı Çıkan Ailesini Öldürdü başlıklı haberde okurumuzun önerdiği kullanım tercih edilmiş.
Gazetenizin 28. sayfasında "İspanya'nın en büyük ikinci şehri Barselona......" alt başlığına takmış durumdayım. 'En büyük' diye betimlenen bir şeyden iki adet olabilir mi? En büyük denildikten sonra ikinci bir en büyük olamayacağı aşikâr. "İspanya'nın en büyük şehri Madrid'dir, ikinci büyük şehri Barselona'dır" diye düzeltilmesi gerekir. (Hüseyin Özcan)
Not: Okurumuz haklı. Büyüklük ya da sıralama içeren sözcüklerin kullanımı konusunda dikkatli olmak gerekir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA