Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

Haftanın Notları

Burcu Çalık tarafından yapılan Ermeni Vatandaşlara Sayat Nova Müjdesi (06.05.2014) başlıklı haber bazı okurların tepkisine neden oldu. Ermeni Ozan Sayat Nova'nın eserlerinin Kültür Bakanlığı tarafından Ermenice ve Türkçe olarak yayımlanacağının anlatılacağı haberde Nova, Çırpınırdı Karadeniz şarkısının müellifi olarak belirtilmişti. Çırpınırdı Karadeniz, Türkiye'de ülkücü hareket ile özdeşleşmiş bir eser. Hem kendilerini ülkücü olarak tanımlayan okurlarımızdan hem de Azerbaycan'da bulunan okurlarımızdan çok sayıda tepki mesajı geldi. Kısaca özetlemek gerekirse okurlarımız Çırpınırdı Karadeniz'in sözlerinin Azerbaycanlı şair Ahmet Cevad'a bestesinin de Hacıbeyov'a ait olduğunu yazdılar. Bazı okurlarımız ise şarkıda kullanılan melodinin Sayat Nova'ya ait bir melodiye benzerlik gösterdiğini ama hem Nova'nın şarkısının adının farklı olduğunu hem de Çırpınırdı Karadeniz'in sözlerinin Azeri şaire ait olduğunu belirttiler. Sarı Gelin türküsünde olduğu gibi siyasi boyutları da olan bir kültür tartışması. Okurlarımızın itirazını buradan duyurmuş olalım.

Sabah yazarı Engin Ardıç, Bira Dök İzi Kalsın (07.05.2014) yazısında Türk Tuborg'un Yaşar Holding'e ait olduğunu belirtmişti. Yaşar Holding bu ifadenin hatalı olduğunu belirtti: "2000'li yılların başında ana iş kollarına odaklanma stratejisi benimseyen Yaşar Holding, Türk Tuborg'daki çoğunluk hisseleri 2001 yılında devretmiş, Türk Tuborg'daki hisselerin tamamının devredilmesinin ardından şirket yönetiminden de ayrılmıştır. Yaşar Holding'in Türk Tuborg ile herhangi bir ortaklığı bulunmamaktadır. Gerekli düzeltmenin tarafınızdan yayımlanacağını düşünerek konuyu bilgilerinize sunarız.

Hıncal Uluç 9 Mayıs 2014 tarihli köşesinin Sevdiğim Laflar bölümünde "Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz; müjdeleyiniz nefret ettirmeyiniz" sözüne yer verdi. Okurumuz Nazmi Ekinci'nin notu şöyle: "Hıncal beyin 'Teşekkürler Selin' diyerek alıntıladığı sözün altına parantez içinde Buhari yazılmış. Bir hadis bilgini olan Buhari sözü söyleyen değil aktaran kişidir. Kaynak o olabilir ama söz İslam peygamberi Hz. Muhammed'e ait."

Okyanus Davasında Rekor Ceza (sabah. com.tr, 28.06.2013) haberine ilişkin olarak Okyanus Şirketler Grubu'ndan açıklama geldi: "Haberde geçen Okyanus Holding ve Okyanus Şirketler Grubu ticari unvanları kurumumuza aittir. Kurumuzun sözü edilen olayla hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır. İlgili haberde bahsedilen kişinin firmasının adı Okyanus İnşaat'tır. Gerekli hassasiyeti göstererek içeriği düzeltmenizi rica ediyoruz."

Milli Gelirde Şampiyon Açık Ara Lüksemburg (08.05.2014) haberine Sabri Ayçiçek (Eğitim Müfettişi) itiraz etti. Haber metni şöyle: "... Araştırmalar önümüzdeki 45 yıl içinde Güney Kore'nin 20'nci sıradan 11'e, Şili'nin ise 33'ten 25'e ineceğini söylüyor. Tahminlere göre İspanya için tehlike çanları çalıyor. Rapora göre İspanya'nın milli gelir sıralamasındaki yeri 27'den 23'e kadar gerileyecek." Ayçiçek'e göre anlatım sorunlu: "Güney Kore ve Şili'nin sıralamadaki yeri küçülen sayılara bağlı olarak iyileşiyor da, İspanya'nın 27. sırada olan yeri 23'e inince niye kötüleşiyor?" Okurumuz haklı. Bu habere göre tam tersi olmalıydı.

Ahmet Özkan adlı okurumuz Sabah Pazar'da yayımlanan ve bir süre önce kaldırılan Satranç köşesinin iadesini istiyor. Mehmet İpekçi adlı okurumuz Milli Piyango İdaresi tarafından yapılan çekiliş sonuçlarının gazetede yer almasını talep ediyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA