Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

Sabah görmedi mi?

Okurlarımızla yazı işleri arasında bir haber değeri tartışmasıdır, sürüp gidiyor.
Her hafta Okur Temsilcisi'ne "Şu konuda niye haber yapmadınız", "Bu konuya niye yer vermediniz" tarzında eleştiriler geliyor. Bu eleştiriler kimi zaman haksız ithamlara ve hakaretlere bile dönüşüyor.
Bu haftanın konuları şunlardı: Ali İsmail Korkmaz davası, Yüce Divan Oylaması, Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan suikastlarının yıldönümü.
Okurlarımız Sabah'ı bu haberleri 'görmemekle' suçladılar.
Öncelikle şunu belirtelim. Kimi zaman pek çoğumuzun hoşuna gitmese de 'haber değeri' gazetelerin yazı işlerinin takdir ettiği bir meseledir. Haber değeri konusunda yapılan tercihler bir araya gelerek gazetenin kimliğini oluşturur. Okurlar gazete tercihi yaparken bu kimliği de göz önünde bulundurur.

Haberi ilk vermek
İkinci olarak şunu da belirtelim: Okurlarımızın yukarıda belirttiğimiz konu başlıklarıyla ilgili eleştirileri haklı değildir.
Ali İsmail Korkmaz davası Sabah tarafından, daha karar açıklanmadan Ali İsmail Korkmaz Davasında Karar Günü başlığıyla haberleştirilmiş ve mahkemenin kararı müteakip haberlerde işlenmiştir.
Yüce Divan oylamaları 'canlı' olarak yayımlanmış, sabah.com.tr okurları sonuçları adeta bir futbol maçı seyreder gibi okumuşlardır. Yüce Divan Kararı Açıklanıyor (Canlı) ve İşte Tarihi Oylamanın Sonuçları buna örnektir.
Sabah, Ali Gaffar Okkan'ı ve Uğur Mumcu'yu da unutmamıştır. Uğur Mumcu Unutulmadı ve Uğur Mumcu'yu Ben Öldürmedim haberleri web sitesinin manşetinde yer almıştır. Hüseyin Kaçar imzalı Mezarı Başında 102 Küçük Ali Gaffar günün en dikkat çeken haberlerinden biri olmuştur. Ayrıca her iki isimle ilgili anma törenleri de sitede kendisine yer bulmuştur.
Bu bilgileri benimle paylaşan sabah.com.tr Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Yunus Göksu şöyle diyor: "Tarafsız ve doğru haberciliğin yanı sıra haberi ilk veren olmak da internet haberciliği için çok önemli. Bu konuların hiçbirini atlamadık, ilk veren olmaya çalıştık. Hatta haberleri sms olarak üyelerimizle anında paylaştık."
Haberlerin içeriği ayrı bir tartışma konusu ama benim de gözlemim bu yönde.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA