Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

Bütün yazarlar aynı sayfada olur mu?

Sağlık ve başarı dileklerinden sonra doğrudan girmiş söze: "Uzun bir süredir SABAH okuruyum. Yavuz Donat'ı Tercüman'dan beri okurum. Bütün yazarları okurum. Gazete ile ilgili bazı önerilerim olacak."
Okurumuzun adı Namık Kemal Liman... Ankara'da mukim. 67 yaşında. Emekli baş komiser. Mektup kağıdına el yazısıyla ve mükemmel bir kaligrafi ile sıralamış önerilerini.
Öneri: "Yazarların yeri sabit olsa, hatta hepsi aynı sayfada olsa, aramasak olmaz mı?"
Değerlendirme: Keşke olabilseydi ama teknik olarak bu mümkün değil. Dünyada bütün yorum (köşe) yazılarını aynı sayfada toplayan gazeteler var, doğru. Daily Sabah da buna örnek. Ama bu gazetelerde haberler esas, yorumlar istisna niteliğinde. Yazarlar her gün değil belli aralıklarla yazıyor. Bazı yazarlardan sadece uzmanlık alanlarıyla ilgili 'görüş' alınıyor. Bu sayede yazılar iki sayfada toplanabiliyor.
Ama Türkiye'de yorum temelli bir gazetecilik anlayışı mevcut... Cetvelle ölçerseniz herhangi bir günlük gazetenin en az beşte ikisinin köşe yazılarından oluştuğunu görürsünüz. Sistem böyle kurulmuş. Köşe yazarlığı mantalitesini değiştirmeden köşe yazılarının yerini değiştirmek sadra şifa olmaz.
Özetle: Ortalama bir günde Sabah'ta, 15 köşe yazısı bulunuyor. Bazıları tam sayfa. Bu nedenle bütün köşe yazılarını aynı sayfaya toplamak zaten imkansız. Bilakis ayrı sayfalarda olmaları haberyorum dengesinin sağlanması ve yığılmaya yol açmaması bakımından bence daha yararlı... Ki yerleri büyük ölçüde sabit, sayfalarına reklam vs gelmediği takdirde...
Öneri: "Spor sayfasında belli bir yerde her gün 'Spor Ekranı' (TV) olsa olmaz mı?"
Öneri: "Haftada iki üç defa başarılı olmuş, özellikle milli sporcuların (sadece futbol değil) röportajları yapılsa güzel olmaz mı?"
Öneri: "Kulüplerin oyuncu kadroları yazılıyor, bu iyi. Hocaların adı da yazılsa iyi olmaz mı? Bazen merak ediyorum, çıkaramıyorum."
Değerlendirme: Kadroların üzerinde antrenörlerin isimleri genellikle belirtiliyor. Gözden kaçan örnekler olduysa okurumuzdan özür dileriz. Günaydın ekinde televizyonların yayın akışı günlük olarak yer alıyor. Maçların yoğunlaştığı günlerde Spor sayfası için ayrıca TV ekranı hazırlanıyor. Kalıcı hale getirilmesi düşünülebilir. Başarılı sporcularla zaman zaman söyleşi yapılıyor, bunların sayısının artması elbette 'iyi örnek' olacaktır.
Öneri: Güzel sanatların dallarında (resim, müzik, heykel vs.) başarılı olmuş sanatçılardan söz eden bir köşe olsa iyi olmaz mı?
Değerlendirme: Sinema ve dizi sektörünün gölgesinde kalmakla birlikte bu sanatçılarımız, hafta sonu ekleri başta olmak üzere SABAH'ta kendilerine yer buluyor. Keşke daha da çok yer bulsalar.
Öneri: Tarihte Bugün köşesi olsa hatırlasak uygun olmaz mı?
Öneri: Yaşlı olmamız nedeniyle gözlüksüz okuyamıyoruz. Özellikle namaz vakitlerini biraz daha büyük rakamlarla bassanız iyi olmaz mı?
Bu iki öneriyi de Yazı İşleri'nin dikkatine sunmakla yetiniyorum. Okurumuza ilgisi ve önerileri için teşekkür ediyor, kendisine sağlık ve mutluluk diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA