Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

İnsan eti yiyen diktatör... Bilgi testi... Seyfi Doğanay

Nur Çintay'ın 29 Mart 2015 tarihli Sabah Pazar'da yayımlanan yazısının başlığı: Diktatörler Ne Yerdi? Sayfanın sağ alt köşesinde İnsan Eti ve Günde 40 Portakal şeklinde bir alt başlık var. Başlığın üzerinde Saddam Hüseyin'in yemek masasındaki fotoğrafı.
Serdar K. adlı okurumuz mesaj gönderdi: "Fotoğrafı ve başlığı görünce Saddam yamyam mıymış diye girdim konuya. Okudum ama hiç de öyle bir şey yokmuş. Başlık yanıltıcı."
Sorun editörün yazıyı sayfada kısaltırken İdil Amin'le ilgili "İddialar zirve yaptığında, 'İnsan eti sevmiyorum, bana çok tuzlu geliyor' diyor" cümlesini atmasından kaynaklanmış. İçerik değişmiş ama başlık aynı kalmış. Uyumsuzluğun ve tuhaflığın nedeni bu. Değiştirmediği için başlıkla içerik arasında bir uyumsuzluk ortaya çıkmış.
sabah.com.tr okurlarının 'bilgi testi' rahatsızlığı sürüyor. Gökhan Küçük sormuş: "Gazetenizi okumak için test yanıtlamak zorunda mıyız?" Mehmet Uslu bu pencereyi kapatmaktan bıktığını ve bir çözüm bulunmazsa siteyi terk edeceğini belirtiyor. Hasan Kılınç: "Sınavları ÖSYM yapmıyor muydu" diye takılıyor. Ali Güntay bu uygulamanın kendilerini Sabah okumaktan nefret ettirmeye başladığını vurguluyor. Bülent Sürek "Keyfimizi bozmayın" diyor. İsmail Bakırcı seçilen soruların çok alakasız ve saçma olduğunu düşünüyor. Volkan Akdemir "İlle de test yapacaksanız bari doğru düzgün sorular sorun" diyor. Mehmet Pehlivan sorun çözülene kadar konuyu takip edeceğini yazıyor. Bir kez daha duyurmuş olayım.
Doğancan Ay adlı okurumuz uyardı: "Sanatçı Seyfi Doğanay'ın biyografisinde eksiklik ve yanlışlıklar var. Seyfi Doğanay'ın asıl ismi Seyfi Ay'dır.
Soyadında taşıdığı Doğan ismi amcasının adı olmaktadır. Çünkü çocukken babasını kaybetmiş ve onu amcası büyütmüştür. Seyfi Doğanay en büyük çocuk değildir. Abisi Hüseyin Doğanay vardır. Hüseyin Doğanay birkaç yıl önce vefat etmiştir ve söylediği Zazaca türkülerin klipleri TRT Şeş'te yayınlanan bir sanatçıdır. Seyfi Doğanay'ın ailesi Almanya'da değil Tunceli Hozat'ta yaşamaktadır."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA