Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

Barış gazeteciliği

Ortam ne kadar gergin ve terör ne kadar acımasız olursa olsun barış gazeteciliğini rafa kaldırmamak gerekir. Bazı önemli ilkelerden ve kurumlardan vaz geçmemek, taviz vermemek gerekir. Bu ilke ve kurumları kabaca demokrasi, barış ve özgürlüklerden yana olmak başlıkları altında toplayabiliriz.
Bu açıdan baktığımda Medya Derneği'nin dün birçok gazetede tam sayfa olarak yayımlanan ve demokrasi, barış, hürriyet, vurguları yapan ilanını önemli buluyorum.
İki hususun daha altını çizmek istiyorum. Gazeteci arkadaşlarımız terör ve çatışma haberlerinde 5N 1K'ya sıkı sıkı bağlı kalmalı, metinlerini canileştirici ya da kurbanlaştırıcı sıfatlardan arındırmaya özen göstermelidir. Bu sıfatlar haberin önüne geçmemelidir.
Bahusus, genelleyici ya da indirgeyici yaklaşımlarla atılan başlıkların ya da yazılan haberlerin çatışmanın daha geniş bir alana yayılmasına neden olduğu tecrübe ile sabit. Dolayısıyla kaş yapayım derken göz çıkarmak söz konusu olabilir. Daha soğukkanlı ve dikkatli olmak gerekir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA