Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

Başlık ve haber

'@Teomaneastwood' rumuzunu kullanan okurumuzun şikayeti 'O Ülkede Kadınlar Erkekleri...' başlığıyla sunulan haber hakkında. Hazırlanan görselin kapağı gerçekten ilginç. El ele tutuşmuş bikinili ve şortlu bir çift. Fotoğraf arkadan çekilmiş ve çiftin yalnızca belden aşağısı görünüyor. Okurumuz bunu 'kadın bedenini kullanarak tıklanmaya çalışmak' olarak değerlendirmiş.
Başlıkla ve başlığın çağrıştırdığı sorularla birlikte değerlendirdiğimizde çok da haksız değil. İçerik farklı olsa da 'cinsel imalar içeren başlıklar' yoluyla okuru yakalamaya çalışmak Sabah'a yakışmayan bir yaklaşım. Bu neviden haberler bırakın alışkanlığı, bir istisna dahi olmamalıdır.
Hasan İkiz adlı okurumuz ise birkaç örnek sıraladıktan sonra yakınmış: "Yaptığınız haber resimlerinin üzerine başlık atıyorsunuz ve haberi okumak için açtığımızda başlıkla uzaktan alakası olmayan içerik ile karşı karşıya kalıyoruz. Kandırmayın insanları."
İlgi çekici başlık atmak gazeteciliğin inceliklerinden biridir ama başlık ve haber uyumlu olmalıdır.
İnternet editörlerimizi bu konularda şimdilik ilkesel düzeyde uyarmış olalım. Sorun devam ettiği takdirde yapılan yanlışlıkları tek tek ele almaya başlayacağız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA