Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

İstanbul'a 'sessiz devrim' gerek

Sayın Başbakan, size İstanbul'u anlatmak için değil, daha önce de dile getirdiğim gibi İstanbul'da olanlara, İstanbul'a yapılanlara bir 'son nokta' koymak için yazıyorum. İstanbul son 30 yıllık tarihinde ikinci kez önemli bir şans yakalıyor. Hem merkezi iktidar, hem de İstanbul yönetimi aynı partide.
İstanbul halkı, size güvenerek İstanbul yönetimine oy verdi.
Çünkü siz, İstanbul'u yakından bilen bir Başbakan'sınız. İstanbul bir sonbahar yağmurunda sele teslim oluyorsa, trafiği kilitleniyor, insanları sel sularında feryat ediyorsa, artık bu gidişe bir 'dur' demenin zamanı gelmedi mi?
İstanbul, bir türlü uygulanamayan imar planı, düzensiz alt yapı, yetersiz ulaşım, ıslah edilemeyen dereler ve deprem gibi yüzlerce temel sorunla boğuşuyor. Bu nedenle, sizin Ankara'da hayata geçirdiğiniz değişim temposunun İstanbul'a aktarılması gerekiyor.
Son iki yılda Türkiye'de yaşanan 'sessiz devrim' anlayışının İstanbul'a da uygulanması şart. Türkiye, nasıl ki 40 yıllık özlemine bu çabalarla kavuştuysa, İstanbul da artık özlemine kavuşmalı ve dünya kentleri arasında yerini almalı.
Bu nedenle İstanbullular, sizin kefil olduğunuz yönetime büyük umutlarla oy verdi. Aradan tam altı ay geçti. Bu kısa bir zaman değil... İstanbul için altı ay değil altı dakikanın bile önemi var. Ama ufukta, girmeyi hedeflediğimiz AB standartlarına yakışan, İstanbullu'yu heyecanlandıran, umutlandıran bir çaba, bir proje yok.
Aksine bizleri umutsuzluğa iten gelişmeler var. İstanbul sevdalısı olmanın ne demek olduğunu en iyi bilenlerden biri sizsiniz. Bu sevdanın gereği bir an önce yapılmalı. İstanbul'un cesur kararlara, bu kararları uygulayacak, cesur yüreklere ihtiyacı var... Aksi halde çirkin yapılaşmaya, kilitlenen trafiğe, sele dönüşen yağmura teslim olmaktan kurtulamayız.
Bazen, İstanbul'u kimin yönettiği konusu bile tartışmalara neden oluyor.
Dün yazdım 'İstanbul Vekaleten Yönetilemez' diye. Başkan Topbaş gezide, başkan vekili İdris Güllüce 'Yağan yağmur aynı yağmur değil' diyor.
Halk arasında, siyasi kulislerde, İstanbul'un layığıyla yönetilemediği çok net konuşuluyor.
Sayın Başbakan, İstanbul'un 'sessiz devrim'e ihtiyacı var. Bu şehir medeniyetler beşiğidir. Bu şehrin, Türkiye'nin adım attığı AB değerleriyle buluşması gerekiyor.
Bunun için İstanbul'un size ihtiyacı var...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA