Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Soru-Cevap

Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar

Kartal'da neler yapıyorsunuz?
Biz belediye seçimlerini kazandığımız andan itibaren Kartal'ın 5 yıllık planlarını yaptık. 2004 yılında, 2005-2009 yılları arasında yapacaklarımızı tesbit ettik. Değişim ve dönüşüm projelerini gerçekleştirdik. İlk olarak kurumsal check-up'ımızı tamamladık.
Planlı belediyeciliği mi başlatıyorsunuz?
Öncelikle 2005 yılında projelendirme, sistemi geliştirme ve gelecekte de uygulamayı yapacağız. 2006 yılında, tam katılımlı, seçilmişlerle halkın bir arada olacağı, toplum hayatını kolaylaştıracak bir belediye anlayışı belirleyeceğiz.
Bu dönemin sosyal boyutu da var mı?
Kartal'ı kültürüyle, sanatıyla, sporuyla, sosyal etkinlikleriyle farklı bir ilçe haline getirmek hedefindeyiz. Spor alanları, tesisler, meslek edindirme kursları, engellilere rehabilitasyon merkezlerinin temellerini atıyoruz. 3-5 mahallenin bir araya gelebileceği semt konakları olacak, burada hizmetler paket halinde sunulacak. Müdür yardımcılarını kaldırdık. Belediye binasında memnuniyet masası kurduk, halkımız burada şikayetlerinin çözüme ulaşıp ulaşmadığı konusundaki görüşlerini deftere yazıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA