Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

5 bin civarında aç avukat var!

İstanbul Barosu seçimlerine kısa bir süre kala, grupların çalışmaları yoğunlaştı. Daha çok adliyelerde sürdürülen seçim çalışmaları bir hayli renkli geçiyor.
İstanbul Baro seçimlerine beş grup katılıyor: Önce İlke Grubu, Çağdaş Avukatlar Grubu, Baroda Birlik Grubu, Çağrı Grubu ve Marmara Üniversitesi'nden Prof. Hakan Baysal.
Baroda Birlik Grubu adayı Mustafa Kuran, 36 yılını İstanbul Adliyesi'nde geçiren deneyimli bir avukat. Mustafa Kuran'a adaylık gerekçesini soruyoruz, şöyle anlatıyor: "İstanbul Barosu başkanlığına, meslektaşlarımın günlük ve temel sorunlarını halletmek, Baro'yu özgür hale getirmek için aday oldum. 12 hukuk derneği beni aday gösterdi. Birikimim, konumum ve inançlı insanlardan oluşan deneyimli kadromla Baro'ya hakettiği itibarı kazandıracağıma inanıyorum..."
Mustafa Kuran mevcut yönetimin yetersizliğine de dikkat çekiyor ve ekliyor: "AB sürecinde İstanbul Barosu ve Barolar Birliği maalesef etkin olamadı. Bu bir eksikliktir."
Mustafa Kuran'a seçim çalışmalarını yürüten grupların benzer şeyler söylediklerini hatırlatıp, 'farkınız nedir?' diye soruyoruz. İşte yanıtı: "Şunu söyledim, ben geldiğim takdirde herkesi kucaklayacağım. Açık ve net söylüyorum, benim "izm"lerle, ideolojilerle işim yok. Baro bir meslek kuruluşudur. Bu meslek kuruluşunun çok büyük sıkıntıları var. 5 bin civarında aç avukat var. CMUK'ta çalışan geçim derdi çeken, adliyelerde, karakollarda çile çeken, 50 milyon paraya ihtiyacı olan 3 bine yakın avukat var. Bunların sorularnı çözmek diğerlerinden farkımızı ortaya koyacak..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA