Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Avukatlar sandık başında

İstanbul Barosu bugün 20 bine yakın üyesiyle kendi geleceğini belirleyecek yönetimini seçiyor.
Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yapılan seçimlere 5 aday katılıyor. Türkiye'nin en büyük avukatlık örgütü İstanbul Barosu'nun Olağan Genel Kurulu'nda bugün Divan seçimi yapılacak. Divan seçimi, pazar günü yapılacak yönetim seçimi içinde önemli bir gösterge olacak.
İstanbul Barosu yönetimi için Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Bahri Belen, Önce İlke Grubu adayı Kazım Kolcuoğlu, Çağrı Avukatlar Grubu Adayı Muharrem Balcı, Birlik Grubu adayı Mustafa Kuran ve Hukuk Grubu adayı Hakan Baykal yarışacaklar.
İstanbul Barosu seçimleri kuşkusuz avukatlar için bir meslek ve hukuk örgütü olması nedeniyle önemli. Ancak sadece onlar için değil, tüm toplum için de aynı derecede önemli. Çünkü, toplumun en önemli yaşam güvencesi hukuk. Dahası Türkiye 17 Aralık sonrasında yeni bir sürece giriyor. Müzakere sürecindeki bir Türkiye'de, sivil toplum örgütleri her zamankinden daha önemli hale gelecek. Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Bahri Belen, bu konunun önemine dikkat çekerek şöyle diyor: "Geçmiş dönemlerde kendi örgütlerinin seçimine ilgisiz kalan çok sayıda avukat arkadaşımız vardı. Şimdi bu arkadaşlara büyük görev düşüyor. Sivilleşmenin, örgütlü güce ulaşmanın gereği olan oy kullanma hakkını her arkadaşımız yerine getirmeli. Bu bir demokrasi görevidir. Bir kez daha söylüyorum, aidat yatırmayan arkadaşlarımız da oy kullanabilecekler."
Önce İlke Grubu adayı Kazım Kolcuoğlu şunları söylüyor: "Avrupa'daki bütün barolarla en fazla ilişkide bulunan bir yönetimiz. AB karşıtlığımız yok. AB'ye kendi kişiliğimizi koruyarak girmeyi savunuyoruz"
Çağrı Avukatları Grubu adayı Muharrem Balcı ise "Bu baro daha fazlasını başarabilir" sloganıyla yola çıkarak, daha fazla hukuk, daha fazla adalet istediklerini söylüyor.
Birlik Grubu Adayı Mustafa Kuran; "AB sürecinde İstanbul Barosu ve Barolar Birliği maalesef etkin olamadı. Bu bir eksikliktir. Ben geldiğim takdirde herkesi kucaklayacağım. Bizim idelojilerle, izm'lerle işimiz yok."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA