Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Sivil toplum ormanı

İstanbul Çevre ve Orman Müdürlüğü ne iş yapar? 'Çevre ve orman'ı biraraya getiren bu müdürlüğün ne yaptığı konusunda doğrusu sokaktaki insanın kafasında bir tarif olduğunu sanmıyorum. Bırakın sokaktaki insanı biz gazeteciler bile yeterli bilgiye sahip değiliz. 'İstanbul'un Mesire Yerleri' kitapçığı vesilesiyle hem bu müdürlüğü hem de genç müdürünü tanımış olduk.
Bu sırada öğrendik ki, çevremizde olup biten, şehir yaşamını yakından ilgilendiren sayısız konu, Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün alanına giriyor. Şehir içindeki ekzos kirliliğinden, gürültüye, sanayi kuruluşlarının ÇED raporundan, Boğaz'da batan gemilerin kurtarılmasına kadar bir dizi konuda önemli görevleri var.
İstanbul Çevre ve Orman İl Müdürlüğü önümüzdeki günlerde yeni orman alanları yaratma konusunda önemli bir adım atıyor. İl Müdürü Mehmet Emin Birpınar bu konuda şunları söylüyor: "İstanbul'daki tüm sivil toplum kuruluşlarını orman yaratmaya çağırıyoruz. Her kuruluşa belli bir alan vereceğiz. Her sivil toplum kuruluşu kendi alanını ağaçlandıracak ve bakımını üstelenecek. Böylece ilk kez Sivil Toplum Kuruluşları ormanı olacak. Sivil toplum kuruluşlarını bu çabaya desteğe davet ediyoruz."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA