Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

'Fetret dönemi bitti yükselişe geçiyoruz'

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İstanbul Fenerbahçe'deki Borsa Restoran'da verilen akşam yemeğinde bir grup gazeteciyle bir araya geldi.
Yaklaşık 20 gazeteci, erken seçimden, Van'daki Rektör davasına, Kürt Sorunu'ndan parti içi mücadeleye onlarca soru sordu, Baykal yanıtladı.
Baykal'ın vurgu yaptığı ilk konu erken seçimdi. İşte söyledikleri: "Seçim 2006'da olmalı. Seçim olmalı çünkü, 3 yıllık AKP iktidarı ciddi bir 'kırılma' yaşıyor. Ben uzun süreden beri AKP'nin kırılmaya doğru gittiğini görüyorum ama anlatamıyorum.."
Deniz Baykal AK Parti'deki 'kırılma'yı üç başlık altında topluyor.
- Tarım
- Dış ilişkiler
- Yolsuzluk
Özellikle tarımda 'AKP'nin çiftçiyi harcayan bir politika içinde olduğuna' değiniyor ve şöyle diyor:
"Bu gerçeği köylü fark etti. Ben bunu Anadolu'da görüyorum."
İkinci önemli kırılma için de şöyle diyor:
"AKP, ulusal duyarlılıklardan uzak, global çıkarlara ABD ve AB'ye kulak veren, Türkiye'nin çıkarını ikinci plana koyan bir siyasi parti olarak algılanmaya başlandı. Bu da bir kırılma noktası."
Ve yolsuzluk...
Baykal şöyle diyor:
"Benim en çarpıcı bulduğum nokta, Başbakanın yolsuzluk iddialarına cevap veremez hale gelmesi. Erdoğan, Demirel gibi konuşmaya başladı. 'İddia sahibi iddiasını ispatlamak zorunda' diyor. 'Yok böyle bir şey' diyemiyor. Bu kendi partisi içinde bile rahatsızlık yarattı."
Bu 'kırılma' tespitlerini yapan Deniz Baykal, seçime nasıl hazırlandıklarıyla ilgili de ilk kez ayrıntılı bilgiler veriyor:
"Biz seçim startını verdik. Bütün kadrolarımız şimdiden seçim çalışmasına başladı. Bu seçime sandık başında seçmen kütüklerini tek tek elden geçirerek hazırlanacağız. Her sandıktan bir parti üyesi sorumlu olacak. Parti üyemizin yetmediği yerde sivil toplum örgütlerinden yararlanacağız."
Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve CHP İstanbul İl yöneticisi Zafer Nuhoğlu'nun düzenlediği yemekte, Deniz Baykal ilginç bir çağrının haberini de verdi.
Baykal, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı 22 Aralık tarihinde Meclis'te düzenleyecekleri 'özel bir toplantı' için çağırdıklarını belirterek şöyle diyor:
"Bugün uçakla İstanbul'a gelirken Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de geldiğini söylediler. Ben de görüşmek istedim. Sayın Demirel'i de o toplantıya davet ettim. Katılacağını söyledi. Ayrıca Başbakanı, Dışişleri Bakanını ve Sayın Bülent Ecevit'i de davet edeceğiz."
Yemekli toplantının sonuna doğru söz dönüp dolaşıp parti içi mücadeleye geldi. Bu konuda Baykal tavrını çok açık ve net koydu: "Biz bir 'Fetret dönemi' yaşadık. Kardeş kavgası olur. Osmanlı İmparatorluğu'nda da kardeş kavgası yaşandı. Sonra yükseliş dönemi geldi.
Biz de olan da bu. Ama hepsi geride kaldı ve yükseliş dönemine geçtik."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA