Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Soru-Cevap

İsmet Yıldırım
KİPTAŞ Genel Müdürü

KİPTAŞ'ın sosyal konutları gerçekten 'sosyal amaçlı' mı?
O amaçla kuruldu. Bugün binlerce insan bu evlere sahip olmak için çaba harcıyor. KİPTAŞ, orman arazilerinden, su havzalarından uzak yerlerde, yeni modern şehir konseptine uygun sadece daire değil, okuluyla, camisiyle, yeşil alanıyla, spor alanlarıyla, ticaret merkezleriyle, alt yapısıyla modern şehirler kuruyor.

Kimler eve alabiliyor?
İstanbul halkı. 5 yıl İstanbul'da oturma ve hiç evi olmama şartı var. Mesela Yakuplu'da bu şarta uygun olan 20 bin kişi müracaat etti, onlara 242 tane kura ile verdik.

Peki fiyatlar uygun mu?
Fiyatlar 75 ve 95 metrekare için 48 ile 65 milyar arasında değişiyor. Kira öder gibi uzan vadede ev sahibi olabilirsiniz. İkinci seçenek ise 80-110 milyar arasında değişiyor.

İlgi nasıl?
Hiç evi olmayıp da müracaat edenler 50 bin civarında. Şart koymasak 500 bin müracaat olur diye tahmin ediyoruz.

İstanbul'un konut ihtiyacı var sizce?
Var tabi... En son Yakuplu çekilişinde ev sahibi oldum diye ağlayanlar var. Barınma ihtiyacı yok gibi ama sağlıklı konuta ihtiyaç var. Sağlıklıdan kastım iyi bir altyapı, iyi bir okul, depreme dayanıklı ve yeşili olan yerleşim alanları.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA