Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

DYP muhaliflerinin yargı umudu bitti!

DYP'nin son kongresinde bir grup eski partilinin dışarıda kalması, yeni bir muhalefet hareketinin başlamasıyla sonuçlandı. Hareketin başını eski milletvekili Saffet Kaya çekiyordu.
Saffet Kaya ve arkadaşları politik olarak Mehmet Ağar ve yönetimini eleştirirken aynı zamanda olağanüstü kongre için gereken imza sayısının siyasi partiler kanuna aykırı olduğunu ileri sürerek dava açmışlardı.
Aynı kongrede, 80 yaşındaki Hikmet Tekbudak da genel başkan adaylığının divan tarafından kabul edilmediğini gerekçe göstererek kongrenin iptali için dava açmıştı.
Peki ne oldu bu davaların sonuçları?
Mahkeme her iki dava için de görevsizlik kararı verdi.
Şimdi kulislerde DYP içinde politik olarak ciddi bir etki yaratamayan muhalif grubun, yargı umudunu bitirdikten sonra ne yapacağı konuşuluyor. Denilen şu, son günlerde Anadolu Kulübü'nde Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yaptığı konuşmalar dikkat çekiyor.
DYP'nin muhalifleri bu nedenle gözlerini 'Güniz sokağa' dikti. Oradan gelecek işarete göre yeni bir siyasi yolculuk başlayabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA