Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

CHP yeni oylar peşinde

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, geçen hafta sonu ilginç bir toplantıya başkanlık etti.
300'ü aşkın CHP'li, iki günlük bir toplantı için Ankara'ya çağrılmıştı. Amaç Genel Başkan Baykal'ın, son zamanlarda sık sık dile getirdiği 'Her seçim sandığının başında iki CHP'li olacak' fikriydi.
Refah Partisi geleneğinin uzun yıllardır uyguladığı bu yöntemi şimdi CHP hayata geçirmeye çalışıyor.
Bir CHP'li şöyle diyor: "Bu uzun zamandır çok sıkıntısını çektiğimiz bir konu. Genel Başkan bu konuya önem veriyor. Sadece bizlerin oyunu değil, bizim etkileyeceğimiz yakınlarımızın da oyunu istiyor ." Genel Başkan Baykal, Ankara'da parti yetkililerine 'Bu durumu artık değiştirin' talimatını verdi.
İstanbul İl Saymanı Zafer Nuhoğlu bu konuda şunları söylüyor: "Küçük şehirlerde bunu yapmak kolay ama büyük şehirlerde bir hayli zor. Şimdi biz İstanbul olarak bütün ilçelerin ilçe seçim kurullarındaki kayıtlarını aldık. Bu döküm ışığında görevlileri tespit edeceğiz. Parti üyemizin olmadığı yerlerde de sivil toplum örgütlerini devreye sokacağız. Benim anladığım genel başkan 'Bizim oylarımızın yetmeyeceğini, yeni oyların gelmesi gerektiğini' söylüyor." Erken seçimin olup olmayacağı henüz belli değil, ama görünen o ki CHP geçmişte 'sokağı ihmal' etmenin neye mal olduğunu gördü. Şimdi bunu telafi etmenin yolları aranıyor.
Peki bu çaba CHP'nin oy oranını artırır mı? Onu da önümüzdeki ilk seçimde göreceğiz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA