Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Soru-Cevap

Volkan Canalioğlu
Trabzon Belediye Bşk.

Yaşanan olaylara nasıl bakıyorsunuz?
Trabzon, medeniyetlere beşik olmuş, kültür sanat, spor ve ticaret kenti. Bu tip olaylar bizleri üzüyor. Tabela nüfusu 215 bin, ancak günlük yaşayan nüfus 450-500 bin. Ciddi bir yoğunluk var. Güvenlik güçlerimizin kadro ve teknik açıdan güçlendirilmesi gerekiyor. Tabela nüfusuna göre değerlendirmemek lazım. İşsizlik büyük sorun. Gençler işsiz, bunun da yarattığı stres var. Bazı özentiler var, özellikle televizyondaki dizilerden. Burada büyük görev ailelere düşüyor. Çocuklarıyla iyi iletişim kurmaları lazım.

Göreve
geldiğinizden bu yana Trabzon'da neler değişti?
Sosyal yönden insana yatırım üzerine çalışıyoruz. Sportif faaliyetlere önem veriyoruz. STK'larla düzenlediğimiz faaliyetlerle halkı bilinçlendirmeye çalışıyoruz. İşsizliğe çare bulabilmek için, iş adamlarımızla görüşüyoruz. Yeniden yapılanma içindeyiz. Yeni yollar, yeşil alanlar, parklar, kaldırım düzenlemeleri yapılıyor.

Misyonerlik çalışmalarına rastladınız mı?
Ben turizm müdürlüğü de yaptım yıllarca, hiç böyle bir duyum almadım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA