Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Avrupalı Türklerin AB'ye katkısı 80 milyar Euro

TÜRKİYE-AB ilişkilerinin "tren kazası"na uğraması Avrupa'daki Türkiye gerçeğini değiştirmiyor. Çünkü, AB ülkelerinde 4 milyonu aşkın Türkiye kökenli insan yaşıyor.
Üstelik bu insanlar artık AB ülkelerine önemli katkı da sunuyorlar.
Peki nedir bu katkı?
Sorunun cevabını Türkiye Araştırmalar Merkezi Vakfı Uygulamalı Projeler Bölüm Başkanı Yunus Ulusoy'un yaptığı bir araştırma çok net biçimde ortaya koyuyor.
Araştırmaya göre; Avrupalı Türklerin, Avrupa Birliği Gayri Safi Yurtiçi Hasılasına katkıları 80.7 milyar Euro.
Bunun ne anlama geldiğini de şöyle açıklayalım. Avrupa'da yaşayan Türkiye kökenli yurttaşların AB ekonomisine katkısı, birlik üyesi Estonya, Rum Kesimi, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Slovenya ve Slovakya gibi 8 ülkeden daha fazla.
Bu sonucu değerlendiren TAM Direktörü Prof. Dr. Faruk Şen şöyle diyor:
"Türkler, AB ekonomisinden kopmuş, otonom ve dolayısıyla kapalı bir ekonomi oluşturmuyor. Aksine çalışan Türklerin ezici çoğunluğu, yaşadıkları ülke işletmelerinde çalışıp, yine bu işletmelerin ürünlerini tüketmektedir. Türklerin yalnız üretici güç olarak değil, tüketici olarak da varlıkları, AB'deki iç talebi satın alma güçleri oranında yansımaktadır. Mevcut ekonomik bütünleşme Türkleri Avrupa ekonomileri için vazgeçilmez kılmaktadır."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA