Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

İstanbul On My Mind

Emrah Yücel'i bulmuşken merak ettiğim bir şeyi öğrenmek istiyorum. Paris, New York ve Tokyo gibi önemli kentleri anlatan ve farklı yönetmenleri bir araya getiren filmler çekildi. Acaba 2010 Avrupa Kültür Başkenti olmaya hazırlanan İstanbul'un da böyle bir filmi olacak mı?
Yücel, İstanbul'u anlatacak 10 film 10 yönetmen projesini 2008'de 2010 Avrupa Kültür Başkenti yönetimine sunduğunu, çok beğenildiğini ama sonuca ulaşamamasına da şaşırdığını söyledi. Gerçekten şaşırtıcı çünkü İstanbul gibi yıldızı parlayan bir kenti, David Linch, Spike Lee gibi ünlü yönetmenlerin anlatması çok anlamlı ve önemli. Peki, proje hangi noktada?
Yücel, biraz kırgın ve umutsuz şöyle diyor: "En son Haziran'da Şekip Bey (Avdagiç) ile görüşmek üzere geldim. Randevu talep ettim, '10 dakika ayırır mısınız' diye, ayırmadı. Bunun üzerine dönünce bir mektupla kırıldığımı anlattım. O da 'Benimle görüşmenize gerek yok. Konunun muhatapları sizinle her zaman görüşebilir' dedi. Ama onların konuyla ilgili yetkisi yok. Bizim Türk Film Konseyi'nde bir avukat arkadaşımız konuyla ilgileniyor ama sekreterlerden öteye geçemiyor."
Son sözü Halil Korkmaz söylüyor:
"Emrah'ın gerçekleştirmek istediği proje İstanbul için büyük bir kazanç olabilecek bir proje. Sonucu ne olur bilemiyoruz ama bu proje ve bu projede yaşanan olaylar bizi şöyle bir yöne doğru itiyor: Kendi imkânlarımızla öyle ya da böyle bu projeyi mutlaka gerçekleştireceğiz."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA