Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

CHP'de tüzük değişiyor

Son günlerde CHP'de tüzüğün uygulanmaması nedeniyle kritik bir tartışma vardı. Özellikle Baykal'a yakın isimler Yargıtay Başsavcılığı'nın uyarısını bir fırsata dönüştürmek istiyorlardı. Hatta şöyle diyenler bile vardı:
"Tüzük kurultayı olmazsa CHP'nin seçime katılması bile riskli."
Niyetleri tüzük kurultayı da olsa bu yolla kendilerine alan açmak... Şimdi geldiğimiz noktada Yargıtay bir kez daha CHP'yi uyararak 15 gün süre verdi.
Peki, CHP ne yapacak? Parti üst yönetiminde konuştuğum bir yetkili şöyle diyordu:
"Hemen gereğini yapacağız... 15 gün içinde Parti Meclisimiz toplanacak ve tüzüğün gereğini yapacak. Bir sorun yok. Bu arada selin önünden kütük kapmaya çalışanlar heveslenmesin. CHP sağlam biçimde yoluna devam ediyor."
Yetkili böyle diyor ama ortada bir başka sorun daha var. Yeni Tüzük 20 üyeli MYK yerine 13 genel başkan yardımcısı ve bir genel sekreter öngörüyor. Bu durumda MYK üyelerinin bir bölümü dışarıda kalacak. Bu, sorun yaratmayacak mı? İşte cevabı:
"Bir kısım arkadaşımız fedakârlık edecek..."
Bu noktada akıllara takılan bir başka soru da şu: "Acaba Önder Sav'ın gücü değişir mi?" Görünen o ki, şu aşamada Sav, ister genel başkan yardımcısı, isterse genel sekreter olsun pozisyonu değişse bile gücü değişmez.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA