Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Kirli oyunu Başbakan Erdoğan bozabilir

Seçime yaklaşılırken Kürt meselesi üzerindeki oyunlar da yoğunlaşıyor. Nedeni de çok açık, seçimin seyrini sadece Kürt meselesindeki gelişmeler etkileyebilir. Bu nedenle eski Türkiye'nin asker ve sivil aktörleri bütün hesaplarını bu soruna göre yapıyor.
PKK içindeki bazı yapılar da bu oyunun bir parçası durumunda... Taraf gazetesinde Emre Uslu son operasyonları ve arkasındaki aklı günlerdir yazıyor.
Önce Tunceli'de 7, ardından sınırda 12 PKK'lının öldürülmesi gerilimi artırma operasyonundan öte bir anlam taşımıyor. Neden olan ve yapan kim olursa olsun sonuç böyle.
Bu kirli oyunun bedeli de gençlere ödettiriliyor. Kürt analarının gözyaşı da, Türkiye'nin umutsuzluğa sürüklenmesi de bu güçlerin umurunda değil. Geçmişte olduğu gibi kendi karanlık iktidarlarını sürdürmek için her şeyi yapıyorlar.
Hele sistemin kökten değiştirileceği ihtimali onları çıldırtıyor. Yeni Anayasasını yapan, başta Kürt sorunu olmak üzere tüm sorunlarını çözme iradesi koyan bir Türkiye onları rahatsız ediyor. O Türkiye'de kirli işler çeviremeyecekler çünkü... Dindarı, demokratı, liberali, sağcısı ve solcusuyla Türkiye toplumu, 12 Eylül 2010 referandumunda yüzde 58 oyuyla, sorunlarını çözen, kavga etmeyen, huzurlu bir Türkiye istediğini gösterdi. Bu gerçeği herkesin görmesi gerekiyor.
Kiminle konuşsam bölgedeki gerilimin tehlikeli bir tırmanış içinde olduğunu söylüyor. Kirli bir oyun oynandığı çok açık...
Peki, bu kirli oyunu kim bozar?
İlk akla gelen isim bugün Van'da konuşacak olan Başbakan Erdoğan. Bu konuşmada ondan, oyunu bozabilecek bir çıkış bekleniyor.
Aslında İmralı'dan gelen "15 Haziran" tarihi bir süre isteme anlamına geliyor, Öcalan gidişatın farkında...
Ancak, Kastamonu saldırısı ve son Irak sınırındaki "sızma" girişimleri, PKK içindeki bazı güçlerin de bu kirli oyunun bir parçası olduğunu gösteriyor.
Bu da en başta yüzde 10 barajına rağmen ilk kez nitelik ve nicelik olarak güçlü gelmeye hazırlanan bağımsız adaylara ve yeni anayasa yapma sürecine zarar verecek.
Sahi, Öcalan'ın müzakere yaptığı, BDP'nin güçlü isimleri Meclis'e taşıyabileceği bir süreçte kaos kimin işine yarar? Cevabı çok açık:
"Yeni anayasa yapılmasını istemeyenlerin..."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA