Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Kafkaslar'ın cazibe merkezi Kars

Önümüzdeki seçimlerin ilginç mekânlarından biri de Türkiye'nin serhat şehri Kars... Kars'taki seçimleri, "ucube heykel" tartışması ve arkasından gelen yıkım daha bir çekişmeli hale getirdi.
Ama Kars seçimlerini ilginç kılan sadece heykel tartışması değil, bu seçimleri daha rekabetçi yapan bir unsur daha var: AK Parti hükümetinin 6 yıllık bürokratı DLH Genel Müdürü Ahmet Arslan'ın milletvekili adayı olması.
Kars, ilk kez Marmaray gibi dünya çapında projelere imza atmış icracı bir adayla tanışıyor.
Peki, bu aday, Türkiye'nin Kafkaslar'a açılan penceresi olan Kars'a ne katacak?
Önceki gün Ankara'da bu sorunun cevabını bizzat Ahmet Arslan'a sordum. Seçim çalışmalarına ara verip Ankara'ya gelen Arslan, daha şimdiden projeler için harekete geçmiş bile...
Söze Kars'ın stratejik konumuyla başlıyor:
"Kars, bulunduğu coğrafyada bir kavşak kent... Kafkaslar'ı, İran ve Ortadoğu'ya, Akdeniz'e hatta Avrupa'ya bağlayan güzergâhta.
İran, Azerbaycan, Ermenistan, Nahçıvan ve Gürcistan arasında bir merkez durumunda. Ticaretin gelişmesi için ulaşım altyapısının oluşması gerekiyor. Bu yüzden Kars'ı lojistik merkezi yapacağız..."
AK Parti'nin neden önemli bir bürokratını Kars'a gönderdiği anlaşılıyor. Yeni Türkiye bölgenin cazibe merkezi olurken, önemli kentlerini de öne çıkaracak. Kars bunlardan biri... Arslan'a göre bu sadece bir başlangıç, Kars'ın asıl yükselişi bu altyapı üzerinde olacak. Türkiye'yi Kafkas ülkelerine bağlayan demiryolu, Gürcistan sınırındaki Aktaş kapısının açılaması, hızlı trenin Kars'a kadar gitmesi, Sarıkamış'ın yaz kış bir turizm merkezi haline getirilmesi ve tabii ki hayvancılık ve gıda üretiminin devreye girmesi birbirini izleyecek projeler...
Arslan, bu projelerdeki rolünü şöyle anlatıyor:
"Hedefimiz Kars'ı bölgesinde bir başkent ve üs yapmak. Benim Kars'a aday olarak gitmemin altında yatan bu. Mühendislik birikimini, genel müdürlük deneyimiyle edindiğimiz 'fotoğrafa üstten bakabilme' özelliğini ve fotoğrafın detaylarını şekillendirme tecrübesini Kars'a taşımak."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA