Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Bahçeşehir Siyaset Okulu

Hafta sonu Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Okulu'ndaydım... Siyaset okulunun bu yılki öğrencileriyle ilk buluşmada "siyasetin tarihle yüzleşmesi" konusunu konuştuk.
Türkiye son birkaç yıldır bu konuyu konuşuyor. Bugün kadar akademisyenlerin, medyanın "tarihimizle yüzleşme"konusunda çok çabası oldu ama sorunun topluma mal edilmesi Başbakan Erdoğan'ın Dersim konuşmalarıyla başladı.
Öğrencilerin soruları, olaylara yaklaşımı Başbakan Erdoğan'ın bu çıkışının ne kadar etkili olduğunu gösteriyor.
Tabi bu konuda zaman zaman da olsa önemli çıkışlar yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da hakkını vermek gerekiyor.
CHP döneminde Nâzım Hikmet'in tutuklandığını, Sabahattin Ali'nin öldürüldüğünü söylemesi CHP geleneği açısından devrim niteliğinde...
Eminim parti içinden ve çevresinden inanılmaz saldırılar oluyor. Kılıçdaroğlu'nun bunu yapıyor olması Türkiye'nin toplumsal barışına ciddi katkı sunuyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA