Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Ben okudum, siz de okur musunuz?

Özel MEF İlköğretim Okulu öğrencileri "Sevgililer Günü"nde gerçekten çok anlamlı bir kampanyaya imza attı; "Ben Okudum Siz de Okur musunuz?"
Zorlamayan, samimi bir çağrı... Okuyan bir toplum olmadığımızı artık ilköğretim okulu çocukları da biliyor. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı nasıl yöntemler devreye sokuyor bilmiyorum ama MEF'li öğrencilerin bulduğu yöntem zekice...
Önce kitaplar toplanıyor sonra o kitabı alanlara sorumluluk veren bir yöntem devreye giriyor.
Kitapları okuyanlar kitabın arkasındaki tabloya adını soyadını, eseri teslim alış tarihini ve kitapla ilgili kısa bir değerlendirme notu yazıyor. Yani herkes proje ortağı oluyor. Sonra da o kitaplar, İstanbul'un belli başlı alışveriş merkezlerinde oraya gelen veya oradan geçmekte olan genç veya yetişkinlere, okumaları amacıyla veriliyor.
Geri dönüşü de zor değil. Her kitabın 10'uncu okuyucusu kitabı okuduktan sonra kendisine en yakın yerde bulunan Yurtiçi Kargo Şubesi'ne götürüyor ve ücretsiz MEF Okulları'na geri gönderiyor.
Bence bu projeye, belediyeler de destek verip kampanyayı meydanlara taşımalı... Özellikle bahar aylarında çok etkili olabilir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA