Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Barış tadında bir haber

İlginç bir tesadüf, 3 Eylül 2011 tarihinde bu köşede "Korucular tapulu arazisini vermiyor" başlıklı bir yazı yazdım.
Kısaca özetlersem olay şöyleydi: Urfa Siverek'e yakın Tutumlu köylülerinin, 1980 askeri darbesi ve 90'larda yaşanan "düşük yoğunluklu savaş" döneminde başlarına gelmeyen kalmamıştı.
Önce bir kısmı ülkeyi, sonra da geriye kalanlar köylerini terk etmişlerdi.
Kürt meselesinin yarattığı anormal bir durumdu bu... Onlarca köylü kendi toprağını işleyemiyor, atalarının mezarına gidip dua bile okuyamıyor hatta kendi arazileri orada dururken Manisa, Akşehir gibi yerlerde ırgatlık yapıyordu.
Bu anormal durumun normalleşmesi için 30 yıl sonra Türkiye'ye dönen Mehmet Milli'nin yasal bir mücadele başlatması gerekiyordu. Başlattı da... Ben de bu mücadeleyi sık sık bu köşede yazdım. Bir ara Şanlıurfa'ya gidip, Vali Celalettin Güvenç'le görüştüm, Çalışma Bakanı Faruk Çelik'e çağrıda bulundum. Ve ilk günden şu sorunun cevabını aradım:
"Urfa'da devlet, vatandaşa sahip çıkıp bir çözüm üretecek mi?" Birkaç gün önce Mehmet Milli aradı ve sevindirici haberi verdi: Köy, gerçek sahiplerine 3 Eylül 2012 tarihinde teslim edilecek. İlk yazıdan bir yıl sonra, tam da 3 Eylül'de barışçı yollarla bir sorun çözüme kavuşacak ve ben de o barışın tanığı olacağım.
İyi şeylere ihtiyacımız var ve Türkiye'de iyi şeyler olmaya devam ediyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA