Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Siyasette ve ekonomide yükselme zamanı

İçeride ve dışarıda yaşanan olaylar insanı nefessiz bırakıyor. Çok derin bilgilere sahip olmaya gerek yok, içeride de dışarıda da kirli akılların bir şeyler çevirdiği çok açık.
Bütün bu kirli tezgâhları yapanların tek hedefi var: İçeride ve dışarıda yaşanan "değişim baharı"nı kışa çevirmek.
Bu kaostan biraz olsun uzaklaşmak için arada bir de olsa Anadolu'ya çıkıp bakmakta, derin bir nefes almakta yarar var.
Konya Havaalanı'ndan şehre doğru ilerlerken tecrübeli gazeteci Günseli Ocakoğlu tam da bu ihtiyaca Konya'nın cevap verebileceğini şu sözlerle anlatıyordu: "Bu şehirdeki dinamizm insanın moralini düzeltiyor."
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) Genel Kurul Toplantısı için Konya'dayız. Daha şehre girerken, moral veren haberler alıyoruz.
"Hükümet frene basmasına rağmen Konya üretiyor. Türkiye'deki her dört erkekten biri Konya'da üretilen ayakkabıyı giyiyor."
"İşte ilk 500 kuruluş içinde 7'nci olan markamız..."
"İşte ilk 500 içinde 150'nci olan traktör fabrikamız..."
"İşte MÜSİAD olarak 11.111 ceviz ağacı diktiğimiz alan."
Saymakla bitmiyor... Bunları dinlerken şehre bakıyorum. Ucube yapıların olmadığı, yeşili bol ve temiz bir şehir Konya... Gecekondumsu, çarpık yapı yok gibi...
MÜSİAD yönetimi de insana moral veren bu kentin pozitif enerjisinden yola çıkarak "Kalkınma" ana temasıyla bir toplantı yapıyor.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak başkanlığında "Bölgesel Kalkınmada Kalkınma Ajansları-Özel Sektör İşbirliği" konusu masaya yatırılacak.
Her şeye rağmen kalkınma...
Bu toplantının bir sonraki adımı ise 11-14 Ekim arasında İstanbul'da atılacak. O tarihte yapılacak 14. MÜSİAD Fuarı için Türkiye'ye 5 bin yabancı yatırımcı gelecek.
Bir anlamda MÜSİAD, ekonomide soğuma, cari açık, büyümede yavaşlama kaygılarının arttığı, dışarıda gerilimin içeride ise terörün yükseldiği bir dönemde, kalkınma seferberliği başlatıyor.
MÜSİAD, şu süreci de "Siyasette ve Ekonomide Yükselme Zamanı" diye niteliyor ve Konya'dan kalkınma startı veriyor.
Öğlen yemeğinde buluştuğumuz MÜSİAD Genel Başkanı Olpak şöyle diyor:
"Terör ve kaosla moralimizi bozmak istiyorlar. İstedikleri buraya yoğunlaşmamız işi gücü bırakmamız. MÜSİAD olarak bunu izin vermeyeceğiz."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA