Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Türk-Kürt annelerinin buluşması

Sinan Çetin, Çanakkale Çocukları'nda savaşları annelerin durduracağının hayalini kurmuş ama bu aslında bizim bugünkü gerçeğimiz. Hayal değil, terör ve şiddet son bir yılda onlarca can alırken en derin acıları yaşayan anneler de harekete geçti.
Geçtiğimiz cuma günü Doğu ve Güneydoğu Anadolu Platformu isimli bir sivil toplum örgütü Türk ve Kürt annelerini bir araya getirdi.
Platform adına konuşan Abdülnasır Çetin bakın ne diyor:
"Bu savaşın ve beraberindeki acının en büyük mağdurları ve simge kişilikleri olan Kürt ve Türk annelerinin bugün ortak bir çağrısı olacak. Onlar, barış için Allaha yalvararak aynı duada buluşmak ve kardeşçe kucaklaşmak adına bir araya geldiler ve daha sık bir şekilde kalabalıklaşarak geleceklerdir."
Sinan Çetin'in hayaliyle Abdülnasır Çetin'in gerçeği aynı noktada buluşuyor: Barışı anneler getirebilir.
Bu özlemi Abdülnasır Çetin şu sözlerle ifade ediyor:
"Bu anlamsız savaşa rağmen birbirine akrabalık ve yurttaşlık bağlarıyla bağlanmış halkları kimse birbirinden ayıramayacaktır. İnanıyoruz ki bu savaşı ancak ve ancak anneler durdurabilir."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA