Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Yüzleşme sergisinde büyük buluşma

İstanbul Karaköy'de İstanbul Modern'in yanı başındaki Antrepo 3 binası ressam Ahmet Güneştekin'in "Yüzleşme" sergisine ev sahipliği yapıyor.
Önceki akşam da, o salonda farklı kesimleri bir araya getiren bir gece yapıldı. Ünlü romancımız Yaşar Kemal'in onur konuğu olduğu gecede sanat, siyaset, medya ve iş dünyasından birçok isim bir aradaydı.
Tarım Bakanı Mehdi Eker, Hasan Cemal, Dengir Fırat, Fehmi Koru, Sezgin Tanrıkulu, Osman Kavala, Galip Ensarioğlu, Neşe Düzel, Gürsel Tekin, Mustafa Karaalioğlu, Adnan Öztiryaki, Kenan Tekdağ, Ensar Öğüt, Gülten Kaya, Oral Çalışlar... Aslında adını sayamadığımız Türkiye'nin tüm renklerini temsil eden 200'ü aşkın insan oradaydı.

Kürtlerin 'Minik Serçesi' Rojda

Güneştekin'in resimlerine kaynaklık eden Dengbejlerin kılamlarıyla başlayan geceyi Yavuz bingöl Türkçe, Barselona'da yaşayan Kürt sanatçı Xero Abbas Kürtçe, Rojda ise Türkçe ve Kürtçe şarkılarıyla renklendirdi.
Hepsi gerçekten bu coğrafyanın acısını, hüznünü, coşkusunu ve sevincini aktardı ama Bakan Mehdi Eker iki dilli şiirleriyle, Sezen Aksu'yu hatırlattığı için Kürtlerin "Minik Serçesi" denilen Rojda ise iki dilli şarkılarıyla ortak yaşamın zenginliğini bize gösterdi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA