Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Başbakan Erdoğan-Acun Ilıcalı yarışı

Türkiye toplumu kimi rol model alıyor? Bu kadar genel bir sorunun cevabı bugüne dek pek araştırılmadı. Beş yıldır süren "Türkiye'nin Rol Modelleri" araştırmasında daha çok 15-35 yaş arası gençlerin kimi rol model olarak gördüğü araştırıldı. Gençlerin rol modelleri de ağırlıkla popüler TV, sinema ve müzik dünyasının ünlüleriydi.
İlk kez geçen yılın sonunda yapılan araştırmanın yaş aralığı 15-60 olarak genişletilince ortaya ilginç bir durum çıktı.
MediaCat dergisinin İPSOS araştırma şirketiyle birlikte yaptırdığı araştırmada, artık Türkiye toplumunun rol model gördüğü isimler arasında siyasiler de ön sıralarda...
MediaCat Dergisi araştırmayla ilgili şu noktaya dikkat çekiyor:
"Rol model araştırması için yola çıkarken amacımız gençliğin rol modellerini belirlemekti. Belli bir yaşın üzerindeki kişilerin artık davranışlarını örnek alacağı birinin bulunmayacağı, olsa olsa birini takdir edeceği, faaliyetlerini beğeniyle izleyeceği düşüncesindeydik. Ancak aldığımız geri dönüşler bizi araştırmayı genişletmeye itti. Sonuç olarak ortaya sadece gençlerin değil, Türk toplumunun en çok hangi ünlünün davranışlarını örnek aldığı çıktı."
Siyasilerin ilk sırasında Başbakan Erdoğan var. Hem de bir siyasetçi olarak popüler isimlerden hiç de az oy almayarak.
İlk üç ismi şöyle: Birinci yüzde 25'le Acun Ilıcalı, ikinci yüzde 23'le Başbakan Erdoğan, üçüncü ise yüzde 22'yle Hülya Avşar.
İlk 10 isim içinde Başbakan Erdoğan hariç hepsi, TV-sinema ve müzik dünyasının ünlüleri... Ancak ilk 50'de durum biraz değişiyor. İlk 50'ye girenler arasında iki siyasi aktör daha var: Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yüzde 4'le 31'inci, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 3'le 40'ncı sırada yer alıyor.
MediaCat Yayın Yönetmeni Özkan siyasilerin öne çıkmasını anlamlı buluyor ve şöyle diyor:
"Geçmiş araştırmalarda da gördük ki siyasilerin bu tabloya girmesi çok zor. Başbakan Erdoğan'ın özel durumu var. Başbakan iletişim stratejilerini bilinçli olarak gündem yaratmak, konuşulmak şeklinde yönetiyor. Çok başarılı olduğunu da bu araştırma ortaya koyuyor. Bu listede iş dünyasından ve gazetecilerden (Uğur Dündar hariç) kimsenin olmaması ise düşündürücü..."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA