Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

CHP tabanı 'Sarıgül' diyor tavanı ne diyor?

Ankara'nın siyaset kulislerinde çözüm süreci kadar olmasa da çok konuşulan ve sonucu merak edilen bir konu daha var: Mustafa Sarıgül.
Önceleri, "Sarıgül bir yolunu bulup haber oluyor o yüzden çok konuşuluyor" deniyordu ama artık öyle değil. Bu kez, Sarıgül'ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı sadece konuşulmuyor siyasi dengeleri bile değiştirebileceğinden söz ediliyor.
Tabii "CHP aday yapar mı, yapmaz mı?" çekincesi konularak. Bu konuda çok şey söyleniyor. Ankara'da CHP Genel Merkezi adeta her gelen misafirine "anket yapılacak seçmen" gözüyle bakıyor. Soru belli: "Sarıgül'ün adaylığına nasıl bakıyorsun?" Cevap yüzde 90 evet. Bu, CHP tabanında Sarıgül'ün heyecan yarattığı anlamına geliyor. Ama aynı şeyi CHP tavanı için söylemek mümkün değil.
Çünkü son günlerde CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Baykal arasındaki yakınlaşmanın tam da bu konuyla ilgili olduğu söyleniyor. Denilen şu: "Kılıçdaroğlu-Baykal, Muharrem İnce veya Akif Hamzaçebi'nin İstanbul adaylığında anlaştı."
Bu ittifak CHP'yi kurtarır mı bilemem ama Sarıgül'ü daha da büyüteceğinden eminim.
Not: Sarıgül'ü sadece CHP'liler değil AK Partililer de ilgiyle izliyor. Hem de "Ne şirin komşumuzdun sen Fahriye Abla" şiiriyle ilginç bir bağ kurarak. O bağın ne olduğunu da yarın yazalım.




YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA