Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

En büyük darbe turizme

Mısır'da askeri darbenin gerçekleşmesi bölgedeki siyasi dengeleri sarsacağı gibi ekonomik ilişkileri de etkileyecek. Tabii en başta da Mısır'ın önemli gelir kaynağı turizm yara alacak.
Turizm denince akla gelen TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy'a Mısır'daki darbeyi ve etkilerini sordum. Ulusoy, turizmle demokrasi arasındaki güçlü ilişkiye değinerek şöyle diyordu:
"Demokrasi ne kadar güçlü olursa, turizm de o kadar gelişir. Tahrir Meydanı'na ilk giden insanlardan biriyim. Mısır bizim için önemli bir ülke. Darbe bizi etkilemez ama Mısır'ı etkiler. Buna üzülmemek elde değil."
Türkiye'nin son yıllarda önemli atak yaparak sektörün karar verenler lokomotifinde olduğunu söyleyen Ulusoy, bu yıl 33 milyon turist hedefini tutturacaklarını iddiayla söylüyor ve ekliyor:
"Biz, 90'lı yıllarda kayıkla göllere, 2000'lerde gemiyle denizlere şimdi ise kruvaziyer gemilerle okyanuslara açıldık. Şu rakam bile bizim nereye geldiğimizi gösteriyor. 2000 yılında sadece 556 bin TC vatandaşı yurtdışına gidiyordu. Bugün 12 milyon insanımız gidiyor. Yunanistan bizim bilbordlarımıza ilan veriyor. Kongre turizminde ilk 30'da yoktuk, şimdi ilk 6'dayız. Kruvaziyer gemide adımız geçmezdi. Şimdi ilk 5'teyiz. Bunları siyasi ve ekonomik istikrara ve demokrasimize borçluyuz."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA