Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Kavram Meslek Yüksek Okulu

Türkiye'nin temel sıkıntılarından biri sürekliliği olan bir eğitim sisteminin olmaması...
Bu yüzden üniversitelerimiz dünya çapında olmadığı gibi toplumun sorunlarıyla da ilgilenmiyor.
Sanatın ve zenaatın gelişmemesi de bununla ilgili. Alın meslek eğitimini... 28 Şubat darbecileri İmam Hatip korkusuyla öyle bir müdahale ettiler ki, "memleket meselesi" denmesine rağmen 15 yıldır işin içinden çıkılamıyor.
Son dönemlerde bu eksikliği gidermek için Vakıf Meslek Yüksek Okulları devreye girdi.
Bugün 8 bağımsız Meslek Yüksek Okulunda 15 bini aşkın öğrenci okuyor.
Kavram Meslek Yüksek Okulu da bunlardan biri... İlginç ve ülkenin ihtiyacı olan birçok alanda eğitim veriyor.
Mesela Spor Yöneticiliği, Aşçılık, Bankacılık ve Uygulamalı Rusça Çevirmenlik gibi bölümler var. Ama şu da çok çarpıcı geldi bana; Çorap ve Moda Tasarımı Programı... Bu yıl bu bölümden mezun olanların hemen iş bulup hayata atılmaları da ne kadar etkili olduğunu gösteriyor.
İlk kez duyduğum spor yöneticiliği de ilgi gören dallardan biri. Kavram MYO Mütevelli Heyeti Başkanı Bahattin Durmuş bu konuda iddialı bir öngörüde bulunuyor:
"Türkiye'nin en az 15-20 bin spor yöneticisine ihtiyacı var. Bu nedenle 2020 Olimpiyatlarına aday olan Türkiye'nin Meslek Yüksekokulu çatısı altında açılan ilk Spor Yönetimi Programını hayata geçirdik. Hedefimiz, ülkemizdeki tüm spor dallarının yönetiminde söz sahibi olabilecek yöneticileri, yönetim bilimi ışığında yetiştirmek."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA