Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Ulusal Kürt Kongresi yine erteleniyor

Bölgede ve Avrupa'da yaşayan Kürt siyasi aktörlerini bir araya getirmesi beklenen ve 25 Kasım'da yapılacağı öngörülen Ulusal Kürt Kongresi bir kez daha ertelemeyle karşı karşıya.
Irak Kürdistanı'nda yapılması düşünülen kongreye 25'i aşkın Kürt siyasi grubunun katılması bekleniyordu.
Bu grupların temsil edildiği 21 kişilik "Hazırlık Komitesi" geçen hafta yani 8 Ekim'de Erbil'de bir araya gelip, hem kongrenin nasıl düzenleneceğine karar verecek hem de aralarında Obama ve Blair gibi isimlerin de olduğu 300 konuğa davetiye gönderecekti.
Ancak bu toplantı KDP ve YNK yetkililerinin katılmaması nedeniyle yapılamadı ve kongrenin ertelenme ihtimali doğdu.
PKK'lılara göre KDP yetkilisi Dr. Kemal Kerküki ve YNK yetkilisi Sadi Pire, hiçbir gerekçe göstermeden bu toplantıya katılmadıkları için toplantı yapılamamıştı.
Peki, bu iki parti yetkilisi neden katılmadı?
Bu sorunun cevabı henüz bilinmiyor. Kürt siyaset çevreleri olayın Suriye'de yaşananlar ve Türkiye'deki çözüm sürecindeki gelişmelerle ilgili olabileceğini söylüyor.
Bu gelişme üzerine PKK'nın Mesud Barzani ve Dr. Fuat Hüseyin'le bir toplantı talep ettiği ve bayram sonrası bu toplantının yapılacağı belirtiliyor. Son karar o toplantıda alınacak.
Kurban Bayramınızı kutluyor, huzur ve barış getirmesini diliyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA