Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

AK Parti'nin favorileri

Yerel seçimler neredeyse iki partili sisteme dönmüş gibi. Batı'da ağırlıkla AK Parti-CHP, Doğu'da ise AK Parti-BDP arasında geçecek.
Bütün önemli Büyükşehir ve illerde durum böyle. Siyasi zemin de bu seçimleri iki parti arasında bloklaştırıyor. Örneğin geçen seçimlerde İstanbul'da MHP'nin il genel meclis oyu yüzde 9. Büyükşehir oyu ise yüzde 5... Yüzde 4 gibi önemli bir kayıp söz konusu. Aynı şey Saadet Partisi için de geçerli.
Bu nedenle önümüzdeki seçimlerde oy kaymasının daha fazla olacağı bekleniyor. Bu duruma AK Parti'nin nasıl cevap vereceği merak ediliyor. Gördüğüm kadarıyla AK Parti ilkesel olarak, partinin oyuyla başkanın oyu arasında "dramatik fark" yoksa adayı değiştirmeyecek.
Bu pencereden bakınca, İstanbul'da Kadir Topbaş, Ankara'da Melih Gökçek, Kayseri'de Mehmet Özhaseki, Konya'da Tahir Akyürek, Gaziantep'te Asım Güzelbey, Şanlıurfa'da Eşref Fakıbaba, Trabzon'da Fevzi Gümrükçüoğlu ve Kocaeli'nde İbrahim Karaosmanoğlu yerinde kalacak isimler.
İzmir'e Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın, Antalya'ya ise eski başkan Menderes Türel'in aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor.
Bugünün fotoğrafı böyle, seçime daha çoook var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA